Новини
20 Серпня 2019
1 216

“Аваль” без Лавренчука: У банку новий голова правління

Ним став банкір з 27-річним досвідом роботи – Олександр Писарук

Новим головою правління Райффайзен Банку Аваль призначено Олександра Писарука – 54-річний банкір має 27 років досвіду, враховуючи керівні посади у провідних міжнародних банках, а також у Національному банку України та МВФ. Таке рішення було прийнято Наглядової радою Райффайзен Банку Аваль, про це йдеться у повідомленні прес-служби.

Зазначається, що він замінить Володимира Лавренчука, який обіймав посаду голови правління протягом останніх 14 років. “Рішення про призначення Писарука було прийнято після ретельного відбору і має бути погоджено державними органами нагляду”, – зазначається у повідомленні.

У банку нагадали, що Володимир Лавренчук зробив вагомий внесок в успіх “Авалю”. Як зазначив Мартін Грюль, голова наглядової ради Райффайзен Банку Аваль, Лавренчук зважено та самовіддано керував банком, іноді проводячи його крізь дуже бурхливі води.

“Він передає своєму наступнику потужний банк. Від імені Наглядової ради хочу висловити йому нашу вдячність та високе визнання”, – зазначив Мартін Грюль.

І додав, що в особі Писарука банк знайшов досвідченого та добре відомого наступника, “який продовжить успішну роботу Лавренчука”.

Наразі невідомо про подальші плани Володимира Лавренчука.

Олександр Писарук з 1997 року працював у банку ING. Зокрема, у 2010-2014 роках був регіональним керівником цього банку в Центральній та Східній Європі. У 2014-2015 роках обіймав посаду першого заступника голови Національного банку під керівництвом Валерії Гонтаревої.

АТ “Райффайзен Банк Аваль” зареєстровано 27 березня 1992 року. З жовтня 2005 року банк став частиною австрійської банківської групи “Райффайзен Банк Інтернаціональ АГ”. Станом на 30 червня 2019 року Група Райффайзен володіла 68,28% акцій банку, Європейський банк реконструкції та розвитку – 30%. Банк обслуговує 2,5 млн клієнтів, має 499 відділень по всій Україні.

Нагадаємо, на початку серпня єдиним кандидатом від Європи на пост нового директора-розпорядника МВФ висунуто представницю Болгарії, що була членом Єврокомісії, а останнім часом виконавчим директором Світового банку – Крісталіну Георгієву. Пропозицію розгляне рада директорів МВФ, а процес виборів остаточно завершиться у жовтні.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram