Новини
27 Травня 2021
807

Джефф Безос покине пост голови Amazon у день народження компанії

Мільярдер займатиметься благодійністю та космічним проєктом

Генеральний директор і засновник найбільшого у світі онлайн-ритейлера Amazon Джефф Безос покине свій пост 5 липня 2021 року. Про це він заявив під час щорічних зборів акціонерів компанії, повідомляє CNBC.

“Ми обрали цю дату, тому що для мене вона важлива — це день заснування Amazon 1994 року, рівно 27 років тому”, — сказав Безос.

Вперше про бажання голови Amazon покинути свій пост стало відомо у лютому 2021 року. Посаду керівника компанії займе Енді Ясси, який очолює Amazon Web Services.

“Енді добре відомий всередині компанії та працює в Amazon майже стільки ж, скільки і я. Він буде видатним лідером, і я повністю впевнений у ньому”, — зазначав Джефф Безос у лютому.

Після відставки Безос стане виконавчим головою Ради директорів компанії. Також підприємець планує приділяти більше уваги іншим проєктам — благодійному фонду Bezos Earth Fund, аерокосмічній компанії Blue Origin, газеті The Washington Post і фонду Amazon Day 1 Fund.

Безос на посту голови Amazon з моменту її заснування 1994 року. Ясси приєднався до компанії у 1997-му й одразу очолив Amazon Web Services. Amazon розпочиналася як книжковий онлайн-магазин і розширилася до продажу великого асортименту продуктів і сервісів, враховуючи відео- та аудіотрансляції.

16 липня 1995 року запустився сайт Amazon, хоча на той момент його не було до кінця закінчено. Безос мотивував швидкий запуск необхідністю випередити конкурентів.

У 1997 році компанія вийшла на IPO. У 1999 році журнал Time назвав Безоса людиною року. У 2017 році Безос став найбагатшою людиною світу за версією Forbes, посівши перший рядок зі статком $90,5 млрд.

Наприкінці серпня 2020 року статок підприємця оцінювався у $204,6 млрд, що зробило його першою людиною в сучасній історії, чий статок перевищив $200 млрд. Наразі Безос продовжує очолювати список найбагатших людей планети. Forbes оцінює його статки у $189,2 млрд.

Про те, чи справді Джефф Безос — найвпливовіший генеральний директор в історії технологій, можна прочитати в матеріалі Investory News тут.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram