Новини
6 Серпня 2019
840

Кандидат: Головою МВФ номіновано виконавчого директора Світового банку Крісталіну Георгієву

Пропозицію розгляне рада директорів МВФ, а процес виборів остаточно завершиться у жовтні

Єдиним кандидатом від Європи на пост нового директора-розпорядника Міжнародного валютного фонду (МВФ) висунуто представницю Болгарії, що була членом Єврокомісії, а останнім часом виконавчим директором Світового банку – Крісталіну Георгієву, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Зазначається, що під час привітання її з висуванням, голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер зазначив у Твіттері, що у Георгієвої “є всі якості, необхідні для того, щоб внести ефективний вклад в місію МВФ”.

“Кандидатура Георгієвої тепер буде винесена на раду директорів МВФ, а процес виборів завершиться в жовтні”, – йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що Георгієвій через тиждень виповниться 66 років. У 2004-2008 роках вона була директором і головою представництва Світового банку в Росії, після чого була підвищена до віце-президента СБ. “Георгієва знає російську мову і не раз виступала на економічних форумах в Росії, не вдаючись до послуг перекладача”, – пише видання.

І додає, що давнє знайомство та добрі стосунки Георгієвої з багатьма керівниками російської економіки навряд чи дозволяють розраховувати на серйозний прогрес у співпраці між РФ і МВФ, особливо після введення США нового пакету санкцій за “справу Скрипалів”. “Вони припускають, що Вашингтон заперечуватиме проти надання Росії кредитів або технічної допомоги з боку міжнародних фінансових інститутів, таких як МВФ і Світовий банк”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що місце глави МВФ стало вакантним після того, як Крістін Лагард склала з себе повноваження директора-розпорядника фонду через висунення на пост голови Європейського центрального банку. У перехідний період обов’язки директора виконує перший заступник Лагард американець Девід Ліптон.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram