Новини
14 Травня 2020
859

Мінус два: Google покинули основні керівники розробки смартфона Pixel

Видання The Infromation пов’язує їх рішення з невдалим стартом продажів Pixel 4

Два основних керівників розробки смартфона Pixel – Марк Лівою та Маріо Кейроз, покинули компанію Google після випуску останньої моделі Pixel 4, повідомляє The Verge.

Зазначається, що Маріо Кейроз, який безпосередньо підпорядковувався гендиректору Google Сундар Пічаї, залишив пост головного менеджера Pixel у січні 2020 року, перейшовши на роботу в Palo Alto Networks. “Своєю чергою Марк Лівою звільнився у березні”, – уточнює видання.

Марк Лівою керував командою технічних фахівців Pixel, яка займалася розвитком технології обчислювальної фотографії, завдяки якій можна робити якісні знімки на смартфон. Лівою – професор Стенфордського університету. У 2011 році поєднував роботу в Google X, а у 2014 році перейшов в штат компанії. Його команда працювала над функцією знімання при слабкому освітленні, в режимах “портрет” і HDR.

The Information з посиланням на джерела зазначає, що якість нового смартфона не влаштувала керівника апаратного напрямку в Google Ріка Остерлоха. “Незадовго до презентації у жовтні 2019 року на зустрічі з командою технічних фахівців він заявив, що не згоден з деякими рішеннями щодо смартфона. Зокрема, він залишився незадоволений місткістю батареї”, – зазначає видання.

І додає, що компанію також не влаштували продажі нової моделі смартфона – Pixel 4 була не так успішна, як інші пристрої. “У перші два квартали після випуску, за оцінками аналітиків IDC, було відвантажено близько 2 млн Pixel 4. За перші шість місяців після старту продажів компанія відвантажила 3,5 млн Pixel 3 й близько 3 млн Pixel 3A”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у грудні минулого року засновники Google Ларрі Пейдж і Сергій Брін пішли з керівних постів у материнському холдингу компанії Alphabet. Чому саме – невідомо, але зазначалося, що вони продовжать брати участь в роботі компанії як співзасновники, основні акціонери та члени ради директорів Alphabet. Крім того у їх володінні також залишаться більш ніж 50% акцій компанії.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram