Новини
4 Грудня 2019
1 325

Засновники Google Ларрі Пейдж та Сергій Брін покинули керівні пости в Alphabet

Генеральним директором обох компаній став Сундар Пічаї

На фото: Сергій Брін (зліва) та Ларрі Пейдж

Засновники Google Ларрі Пейдж і Сергій Брін пішли з керівних постів у материнському холдингу компанії Alphabet. Про це повідомляється на його сайті.

У повідомленні конкретно не вказано, чому Брін і Пейдж прийняли таке рішення, але підкреслюється, що вони продовжать брати участь в роботі компанії як співзасновники, основні акціонери та члени ради директорів Alphabet. У їх володінні також залишаться більш ніж 50% акцій компанії.

“Alphabet і Google більше не мають потреби у двох гендиректорах і президенті. Сундар буде гендиректором і Google, і Alphabet”, — йдеться в повідомленні.

Пейдж обіймав посаду гендиректора Alphabet, Брін — президента компанії. Після їх відходу посаду президента скасують, а новим гендиректором стане глава Google Сундар Пічаї. Він буде суміщати посади та залишиться в складі ради директорів.

Пейдж і Брін заснували Google в 1998 р. У 2015 р. була створена Alphabet як головна компанія, яка об’єднала пошуковий сервіс та інші проекти. Сундар Пічаї працює в Google з 2004 р., у серпні 2015 р. став гендиректором компанії.

Прибуток Alphabet у 2018 р. досяг майже $31 млрд. У компанії працюють понад 100 тис. осіб.

За даними телеканалу CNBC, Пейджу зараз належить 5,8%-ва частка в Alphabet, а Бріну — 5,6%-ва. Пічаї є власником 0,1%-вої частки.

Нагадаємо, головний дизайнер Apple Джонатан Айв звільнився з компанії. В його планах — створити власну креативну студію під назвою LoveFrom.

А от Стів Істербрук пішов з поста президента і генерального директора мережі ресторанів швидкого харчування McDonald’s через роман з підлеглою. За прогнозами аналітиків, McDonald’s втратить в ціні більше $3 млрд, оскільки акції на премаркеті впали на 2,3% на фоні звільнення Стіва Істбрука.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram