Соцмережі
9 Березня 2019
2 310

Андрій Худо: Львівській майстерні шоколаду 10 років

Історія виникнення та розвитку бізнесу

Сьогодні 10 років Львівська майстерня шоколаду! За це десятиріччя ми відкрили 48 майстерень, зустріли понад 3,5 млн гостей, виготовили 63 млн цукерок і гості поласували 3 млн. кілограм шоколаду! Як все починалось згадує мій партнер Наталя Дубова: «Партнер мого свекра якось привіз нам із Нідерландів шоколадку, і моєму чоловіку Володі вона дуже сподобалась. Завжди цитую його фразу: «Таке враження, що досі нас обманювали і ми їли не шоколад». Згодом я шукала подарунки для рідних на свята і натрапила на сайти, де було дуже красиво оформлено пакунки з шоколадом, вином, іграшками. Це був ідеальний подарунок для рідних чи друзів для будь-якої нагоди. І ми вирішили подивитися, як це все виготовляють. Володя поїхав у Нідерланди – саме в ту крамницю, з якої нам привезли шоколад, і повернувся під сильним враженням. Після цього ми поїхали вже вдвох і потрапили там якраз на майстер-клас. Одразу ж придивилися до обладнання та оформлення. У мене немає освіти у цьому напрямі, проте я людина творча, люблю креативити. Півроку я багато читала і досліджувала шоколад, дізнавалася про його створення, замовила собі першу книжку під назвою «Бельгійський шоколад». Вона була для мене як Біблія про шоколад. Завдяки цій книжці я й навчилася робити перші цукерки. Це були спроби кількох місяців: темперування шоколаду, створення правильного кристалу – щоб він хрумтів, був блискучим… Це все відбувалося вдома.
Коли ми зрозуміли, що продукт вийде смачний, мій чоловік уже був знайомий із двома хлопцями – Андрій Худо та Дімою Герасімовим, третього знав не дуже добре – це був Юрко Назарук (засновники Холдингу емоцій !Fest, української мережі концептуальних ресторанів, – авт.). Чоловік запропонував: «Вони дуже креативні, класні, давай їм розповімо – а раптом щось вийде». Тим більше що ні у Володі, ні у мене не було досвіду з запуску закладів у ресторанній сфері. Та й цей проект ми бачили не просто як виробництво чи крамницю, нам хотілося більшого.

Зустрівшись із хлопцями в їхньому закладі – в «Мазох-cafe», ми одразу ж попросили, аби вони без нас не починали реалізовувати цю ідею, якщо вона їм сподобається. Ідея сподобалася. Розпочалася наша співпраця. Хлопці попросили зробити перші цукерки. Пригадую, тоді вперше у Львові проводили Свято шоколаду 8 березня, і Yurko Nazarukмені сказав: «Через два тижні ми там виставляємося». У мене був шок. Я почала працювати по 16 годин вдома, у двокімнатній квартирі. Дитину віддала до батьків. Все було в шоколаді, всюди були цукерки. Я придумувала, як вони будуть виглядати. А в останній вечір ми дали перші назви нашим цукеркам: «Франц і Йосип», «Бернардинки», «Білий вельон». Тематично ми пішли в цю львівськість, у місцеві цікавинки. Почався наш бізнес тоді, коли ми вперше виставили на продаж свою продукцію у кав‘ярні Біля Діани На Ринку (одна з культових кав’ярень у Львові на площі Ринок, – авт.). Падав сніг із дощем. З нами було кілька працівників із Холдингу емоцій !FEST. Того дня ми зрозуміли: цукерки подобаються, і це той продукт, що може завоювати серця львів’ян. Тоді ми навіть не думали про туристів, що наш шоколад може стати продуктом для всієї України…»
Вітаю партнерів, команду та всім хто нас любить! Далі буде більше!

Сьогодні 10 років Львівська майстерня шоколаду!За це десятиріччя ми відкрили 48 майстерень, зустріли понад 3,5 млн…

Опубліковано Андрієм Худо Пʼятниця, 8 березня 2019 р.

 

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

 

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram