Новини
24 Травня 2024
133

Єврокомісія оштрафувала виробника Milka й Oreo

За штучне завищення цін компанії заплатять €337,5 мільйона

Фото: БизнесЦензор

Єврокомісія оштрафувала американського кондитерського гіганта Mondelez на €337,5 млн за антиконкурентну поведінку та штучне завищення цін на продукти харчування, повідомляється на сайті Єврокомісії, пише Укрінформ.

“Європейська комісія оштрафувала Mondelēz International, Inc. (Mondelēz) на €337,5 млн за перешкоджання транскордонній торгівлі шоколадом, печивом та кавовими продуктами між державами-членами ЄС, що порушує правила конкуренції спільноти”, — йдеться у повідомленні.

Розслідування ЄК виявило, що компанія Mondelēz порушила правила конкуренції ЄС, беручи участь в антиконкурентних угодах або узгоджених діях, спрямованих на обмеження транскордонної торгівлі різними видами шоколаду, печива та кави; шляхом зловживання своїм панівним становищем на певних національних ринках для продажу шоколадних таблеток.

Такі дії компанії не дозволяли роздрібним торгівцям закуповувати ці продукти у держав-членів, за нижчими цінами, тому Mondelēz підтримували вищу вартість продукції. Це завдало шкоди споживачам, які зрештою платили більше за шоколад, печиво та каву, заявили у відділі конкуренції ЄС.

Нагадаємо, проти Facebook і Instagram розпочато розслідування за ініціативи ЄС .

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram