Драйв
28 Лютого 2020
2 904

Не золотом їстівним: Коштовна солодка мрія за $75 мільйонів

Investory News зібрали 15 десертів світу, які оригінальні не лише своєю ціною, а й прикрасами та інгредієнтами

Десерт – прикраса будь-якого святкового обіду, а часом і просто буденного дня. І, як в усьому, так і серед смакоти є найзнаменитіші та дорогі десерти у світі. Пропонуємо вашій увазі добірку найдорожчих та оригінальних солодких шедеврів. Хоча, не виключено, що в цю саму хвилину, поки ви читаєте, хтось виготовив ще більш незвичайну або найкоштовнішу смакоту.


Шоколад від Noka, $854

Шоколад від Noka відомий як один із найкращих і найсмачніших десертів у світі. Використовуючи какао з кращих регіонів світу таких, як Венесуела, Еквадор або Кот-д’Івуар, їх вінтажна колекція за ціною $854 за пів кілограма володіє унікальним, класичним ароматом без будь-якого додавання емульгаторів.


Золотий торт Султана, $1 тис.

Золотий торт Султана подається в готелі Ciragan Palace в Стамбулі та коштує всього лише $1 тис. Це один із кращих смакових дослідів.

На виготовлення десерту йде 72 години. Він містить інжир, айву, абрикос і груші, які протягом двох років змочувалися ямайським ромом. На верхівці – карамель, чорні трюфелі та лист золота.


Морозиво Golden Opulence, $1 тис.

Golden Opulence Sundae подають у легендарному Нью-йоркському кафе Serendipity III (Манхеттен), в якому не тільки солодке, але й страви основного меню на порядок дорожче, ніж в інших закладах Верхнього Іст-Сайда.

В основу Golden Opulence Sundae входить вершкове морозиво з бобів тайської ванілі. Його подають у витонченій креманці, яку прикрашають їстівним золотим листочком і стружкою з найдорожчого у світі шоколаду Amedei Porceleana.

До десерту подаються цукати з екзотичних фруктів, золоте драже, марципанові вишні та блюдечко з ікрою. Замовляти ексклюзивний десерт потрібно не менше ніж за 48 години, інакше кондитери не встигнуть його приготувати.


Chocopologie від Knipschildt, $5 тис.

Chocopologie від Knipschildt – ще один дивовижний досвід для смакових рецепторів. Магазин шоколаду, відкритий у 1999 році Фрітцем Кніпшільдтом, продає найдорожчі шоколадні трюфелі у світі, за ціною близько $5 тис. за кг або $250 за кожен.

Вони доступні лише за попереднім замовленням, але можна самостійно відправитися в Коннектикут, щоб спробувати магію на смак.


Макарони від П’єра Ерме, $7,4 тис.

Macarons Haute Couture – десерт, який продають тільки у фірмових кулінарних бутиках. Готує його знаменитий французький кондитер П’єр Ерме.

Макарони від кутюр – це легке печиво, приготоване на основі яєчних білків з цукровою пудрою, меленим мигдалем і цукровим піском, в яке шеф додає різні інгредієнти в залежності від того, який смак він бажає отримати.

Це може бути абрикос, фісташки, маракуя, арахісова паста, кампарі, різні екзотичні фрукти, навіть морська сіль. Зверху макарони поливають тонким шаром глазурі на основі шоколаду, карамелі, грейпфрута або навіть рожевих пелюсток.


Цукерки, прикрашені кристалами Swarovski, $10 тис.

Виробником Swarovski-studded chocolate є кондитерська фабрика Patchi з Лівану, яка об’єднала свої зусилля з британською компанією Harrods, що володіє мережею дорогих універмагів.

Цей шоколад є частиною ексклюзивної лінії преміальних продуктів, які мають назву “Вершки суспільства” (“High Life”).

У коробці 49 шоколадних цукерок, створених ліванськими кондитерами вручну, а потім загорнутих у шовк, прикрашених золотом, кристалами й трояндами Swarovski.


Fortress Stilt Fisherman Indulgence, $14,5 тис.

Fortress Stilt Fisherman Indulgence – унікальний десерт, який можна скуштувати в ресторані Wine3 при курортному комплексі The Fortress Resort and Spa (Шрі-Ланка).

Всупереч тому, що більшість місцевого населення живе більш ніж скромно, гостям тут можуть запропонувати справжню розкіш за немаленькі гроші. Десерт складається з італійського бісквіта зі смаком лікеру Irish Cream, консервованих манго та граната, а також сабайону (яєчного крему з додаванням шампанського марки Dom Perignon).

Він присвячений оригінальній місцевій традиції риболовлі на ходулях. Для прикраси використовується зроблена вручну шоколадна фігурка рибалки, який сидить верхи на жердині (саме так ловлять рибу на Шрі-Ланці).

Не можна не згадати й ще один елемент декору – аквамарин у 80 каратів, який і робить блюдо таким коштовним.


Трубочки каннолі в золотій фользі, $26 тис.

Каннолі – популярний десерт на Сицилії. Відомий ресторатор і шеф-кухар Джаспер Мірабайл готує найдорожчі каннолі у світі. Вони традиційно зроблені зі згорнутих хрустких вафель, які випікають на замовлення і покривають їстівною золотою фольгою.

У начинку входить сир маскарпоне з додаванням шоколаду, волоських горіхів і зварених в цукровому сиропі лимонів та апельсинів. Якщо ви купите цей десерт, то на додачу отримаєте діамантове намисто, зроблене італійським ювеліром Томом Тіволі.


Шоколадний пудинг, $35 тис.

Марк Гвібер – креативний шеф-кухар з англійського графства Камбрія створив розкішний десерт у вигляді пасхального яйця Faberge, який отримав титул найдорожчого десерту.

Для створення свого кулінарного шедевра сміливий кондитер використовував ікру високої якості, дороге шампанське, сусальне золото з діамантом у 2 карати, чотири види найкращого бельгійського чорного шоколаду, глазурованого персиком, апельсином і віскі, а також бісквітне печиво Joconde, приготоване за власним унікальним рецептом.

Кондитер вирішив прикрасити цей унікальний десерт, увінчавши його справжнім діамантом. При цьому прикрашають таке чудо листя створені з їстівного сусального золота, покритого шаруватим желе із шампанського.


Морозиво Absurdity Sundae, $60 тис.

“Пломбір Абсурд” представила компанія Three Twins Ice Cream. До складу морозива входить свіжий льодовиковий лід з гори Кіліманджаро.

Засновник компанії особисто готує ці ласощі спеціально для відвідувача, який замовив його. Десерт буде доставлений першим класом у 5-зірковий готель в Танзанії, звідки клієнт відправиться на сходження до вершини гори Кіліманджаро й отримає сувенірну футболку.

Крім того, гроші, які заплатить відвідувач, відправляться в некомерційну організацію допомоги навколишнього середовища в Африці.


Платиновий торт, $130 тис.

Він був створений відомим японським кондитером Нобу Ікара як данину захоплення прекрасним жінкам. Нобу об’єднався з ювеліром, який допоміг задрапувати його торт платиновими намистами та фольгою, деякі з яких їстівні.

Торт був присвячений таким відомим японським жінкам, як Рінко Кікучі та Чі Кумазава. Таким чином, кондитер сподівається заохотити більшу кількість жінок носити платинові прикраси.


Полуниця Arnaud, $1,4 млн

Arnaud – морозиво з цитрусовими та червоним вином. Однак полуниця в ресторані Arnaud’s у французькому кварталі Нового Орлеана – це не просто шматочки фруктів.

Різниця полягає у верхівці – унікальному кільці з рожевим діамантом в 4,7 карата, який колись належав британському фінансисту, серу Ернесту Касселю. Щоб виправдати свою ціну в $1,4 млн, полуницю подають з лікером Charles X crystal, вартістю $24,850 тис. Також, замовника запросять скуштувати оригінальний десерт в окремій кабінці, де йому буде персонально грати джазовий гурт.


Діамантовий торт, $1,65 млн

Цілих пів року кухарі-кондитери з Токіо продумували дизайн, а потім цілий місяць пішов на те, щоб спекти своє “дітище” і прикрасити його дорогоцінними каменями. Кондитери оцінили своє творіння в рекордну суму.

У рецептуру торта входять звичайні інгредієнти, фрукти та … 223 мініатюрні діаманти. Десерт цілком їстівний, однак власнику доведеться тільки перед вживанням видалити алмазну інкрустацію з кондитерського виробу, попередньо похизувавшись перед гостями.

Супердорога смакота була виставлена на Різдвяній ювелірній виставці-розпродажу “Diamonds: Nature’s Miracle”.


Шоколадний торт, $5 млн

Японські кондитери відомі своїми незвичайними кулінарними виробами. Одним із таких страв став торт, форма якого нагадує Африку на карті світу.

До складу десерту входить велика кількість шоколаду і діамантів. Відвідувачі кондитерської в Токіо можуть насолодитися чудовим смаком торта, який буквально тане в роті, а також придбати дві тисячі яскравих дорогоцінних каменів, які виблискують прямо на шоколадній глазурі.


Торт “Подіум”, $75 млн

Шейх з Об’єднаних Арабських Еміратів з самого початку не збирався ставити ніяких світових рекордів за вартістю торта, він просто шукав щось унікальне на день народження своєї доньки.

Шедевр народився, коли шейх звернувся за допомогою до дизайнера тортів Деббі Уінгхем. Торт виглядає як подіум для показу мод довжиною 1,8 м.

Всі моделі на цій доріжці та їх наряди їстівні. Основну вартість торта складають розсипи дорогоцінних каменів, зокрема різнокольорові алмази на $45 млн.

Антикварний торт

Найстарішим на Землі визнаний торт, який не так давно виявили в столиці Великої Британії, Лондоні. Книга рекордів Гіннеса саме цей кондитерський виріб назвала найстарішим тортом у світі.

Відомо, що він був виготовлений у 1898 р. Всупереч своєму вельми похилому віку фруктовий десерт непогано зберігся. У торті є тріщина, яка з’явилась внаслідок вибуху бомби під час Другої світової війни.

Спочатку торт був виставлений у вітрині кондитерської. Її закрили в 60-х рр. Десерт переїхав на горище свого творця. Там він і зберігався до тих пір, поки його не виявила дочка кондитера. Вона передала торт у музей Вілліс, оскільки побоялася, що після її смерті знайдений торт стане доказом того, що від неї втік наречений прямо з весілля.

У музеї для зберігання торта створені спеціальні умови. Відомо, що він не тільки зберіг зовнішній вигляд, але й вологість начинки.

Спочатку торт був білого кольору, проте з часом відтінок став коричневим (як наслідок неправильного зберігання) і трохи зменшився в розмірах через природне висихання. Його як і раніше прикрашають троянди, вензелі та інші декоративні елементи.

Звичайно, пробувати столітню смакоту ніхто не буде. Але ось подивитися на рекордсмена може будь-хто.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram