Соцмережі
17 Серпня 2020
878

Алекс Ліссітса: Вдаваний колега або відвертий

 Чи потрібно приховувати власні почуття в офісі

Саме таким питанням задалися американські вчені з університету Чикаго.  Їх цікавило, якщо у когось з колег складні часи, чи потрібно це демонструвати в офісі, чи, навпаки, вдавати щастя і радість, замість того, щоб відкритися.

Після проведення 6 різних експериментів, американські вчені дійшли висновку, що в офісі краще сприймають тих, хто вдавано демонструє щастя. У них також більше можливостей бути прийнятими на роботу, їм більше довіряють, навіть розуміючи, що вони не дуже щирі, на противагу тим, хто прямий і відвертий.

У першому експерименті учасники грали роль менеджера, який приймав рішення щодо того, чи брати на роботу працівника на досить таки високу посаду. Потенційні працівники пройшли письмове опитування. Половина відповідей показувала, що майбутній працівник, по суті, демонструє власне незадоволення, перебуваючи у стресі. Інша половина демонструвала радісні почуття, або ж реальні емоції були більш приховані.

Менеджери віддали перевагу тим, хто свої почуття приховали.

Подальші експерименти продемонстрували, що у людей з вдаваним щастям і прихованими справжніми емоціями, більше можливостей бути більш успішними на займаній посаді.

У фінальному експерименті вчені розбиралися, що робити і як реагувати на тих колег, які не можуть ні відкритися, ні знайти вдоволення на своєму робочому місці, наприклад, не можуть з різних причин ввечері піти з колегами випити пива, чи іншого алкогольного напою, щоб розрядитися. А ще, наскільки ті, хто вдають щастя, підвищують довіру своїх колег і демонструють власну компетенцію.

Виявилося, що колеги бачать за вдаваністю чисту брехню. Тож, якщо працівники прагнуть досягти особливих відносин зі своїми колегами, то, очевидно, що вони не довіряють тим людям, які відверто вдають себе щасливими.

Проте, якщо мова йде про досягнення загальних цілей у компанії, то, звичайно, що у більшості компаній колеги хочуть бачити і відтворювати щастя.

А як у вас в офісі з вдаваністю щастя та відвертістю?

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

 

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram