Новини
3 Жовтня 2019
1 327

Великий куш: ProStor придбає мережу “Космо”

Після завершення угоди ProStor вийде на друге місце в Україні в сегменті drogerie після мережі EVA

Антимонопольний комітет України (АМКУ) дозволив власнику мережі магазинів з продажу парфумерно-косметичної продукції ProStor Вадиму Тугаю придбати мережу магазинів “Космо”. Про це йдеться в повідомленні комітету.

Раніше сумму угоди оцінювали в близько $15 млн.

Згідно з рішенням АМКУ від 19 вересня, Вадим Тугай і кіпрські компанії Ringside Limited, Cortefill Invests Limited, Elandia Holdings Limited і Giancintoco Holdings Limited, зможуть отримати опосередкований контроль над компанією Giancintoco Holdings Limited.

Концентрація полягає в придбанні Тугаєм через дочірню компанію Ringside Limited акцій Giancintoco Holdings Limited, що забезпечують перевищення 50% голосів у вищому органі управління компанії.

За даними Єдиного держреєстру, Giancintoco Holdings Limited є учасником з часткою 100% в статутному капіталі ТОВ “Суматра-Лтд”, яке розвиває мережу парфумерно-косметичних магазинів “Космо”, що належить інвестфонду SigmaBleyzer.

Керівником Elandia Holdings Limited, згідно кіпрських реєстрів, виступає співзасновник SigmaBleyzer Лев Блейзер.

ТОВ “Суматра-Лтд” працює на ринку роздрібної торгівлі парфумерії та косметики України з 1994 р. У 2000 р. була створена національна торговельна мережа товарів для краси, здоров’я та сім’ї “Космо”.

Станом на вересень 2019 р. у мережі “Космо” нараховується 104 торгових точок магазину у 27 містах країни зі складом в Броварах (Київської обл.).

У 2018 р. чисті збитки “Космо” склали 58,9 млн грн. При цьому виручка виросла до 1,850 млрд грн.

ТОВ “Стиль Д” створене в 2002 р., а перший магазин Prostor був відкритий у 2003 р. в Дніпрі. Засновник мережі — Вадим Тугай. В середині липня АМКУ дозволив бізнесменові оформити контроль над компанією через офшори Ringside Limited та Amikod Limited. Статутний капітал”Стиль Д” становить 231,8 млн грн.

Нагадаємо, у лютому Антимонопольний комітет України дозволив кіпрській компанії “T.A.S. Overseas Investments Limited” Сергія Тігіпка придбати аптечний бізнес мережі “Космо”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram