1 259

Загрузли по самі вуха: Україну внесли до ТОП-10 країн з найбільшим обсягом сміття на жителя

А от рекордсменом стала Канада – 36 т на людину

Україна опинилася серед 10 країн із найбільшим обсягом сміття на жителя за версією агентства, повідомляє USA Today з посиланням на 24/7 Wall Street.

Для визначення найбільших виробників відходів, агентство розрахувало вироблені кожною країною спеціальні відходи і регулярні тверді відходи муніципального виробництва на душу населення, використовуючи дані глобальної бази даних Світового банку, яку оновлювали у вересні 2018 року.

Найбільше сміття на одного мешканця приходиться на Канаду – це близько 36 тонн. За 2017 ця країна виробила 1,3 мільярда тонн сміття, більшість з якого – промислові відходи від переробки нафти, хімічного виробництва і обробки металу.

На другому місці Болгарія – 26,7 тонни на людину. Замикають трійку країн-лідерів США – 26 тонн на людину.

До топ-10 потрапиила й Україна. Тут  за 2017 виробили понад 474 мільйонів тонн сміття, з них 448 тонн – небезпечні відходи.

Топ-10 країн з найбільшою кількістю сміття виглядає так:

Естонія – 23,5 тонни сміття на людину
Фінляндія – 16,6 тонни на людину
Вірменія – 16,3 тонни на людину
Швеція – 16,2 тонни на людину
Люксембург – 11,8 тонн на людину
Україна – 10,6 тонни на людину
Сербія – 8,9 тонни на людину.

За даними дослідження, це всього серед 105 країн, які надають дані про небезпечні відходи. У той же час у 2017 році в Україні переробили 3,2% сміття, а в Канаді – 20,6%.

За даними Світового банку, рівень вироблення відходів тільки зростає. Завдяки збільшенню чисельності населення та росту міських територій очікується лише зростання обсягів виробництва сміття – за деякими оцінками, на 70% між 2016 та 2050 роками.

Від 30% до 35% загальної кількості утворених відходів в більшості розвинених країн пов’язані з діяльністю будівельного сектора: будівництвом, реконструкцією і процесами зносу, згідно з офіційними статистичними даними ЄС.

Нагадаємо, Київ виділив 200 млн грн на реконструкцію сміттєзвалища поблизу Підгірців.

Також Investory News писали про те, що все більше країн відмовляється від пластику, який, все ж потрібно буде чимось замінювати. Україна — серед них.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram