Новини
12 Жовтня 2019
2 530

Названо ТОП-20 компаній, які причетні до забруднення навколишнього середовища

Chevron, Exxon, BP and Shell спільно відповідальні за 10% викидів CO2, починаючи з 1965 року

Майже 35% викидів вуглекислого газу в атмосферу було спричинено роботою двадцяти найбільших, як приватних, так і нафтових компаній світу, повідомляє британська Guardian.

Зазначається, що такі відомі компанії як Chevron, Exxon, BP and Shell спільно відповідальні за 10% викидів CO2 починаючи з 1965 року.

“Серед державних компаній попереду Saudi Aramco, яка видобула нафти, перероблення якої дала еквівалент 4,38% світових викидів CO2”, – пише видання.

ТОП-20 найбільших нафтових компаній світу, що причетні до майже 35% викидів вуглекислого газу в атмосферу

Понад 95% вуглекислого газу перебуває під землею у зв’язаному вигляді. Нафто- і газовидобувні компанії переводять вуглекислий газ зі зв’язаного стану під землею у газоподібний, що вільно циркулює в атмосфері.

У результаті, за словами Майкла Манна, одного із провідних кліматологів світу, 7,5 мільярдів мешканців землі змушені платити ціну за деградацію планети, у той час, коли кілька десятків компаній отримують надприбутки.

“90% викидів, що приписуються 20 провідним компаніям-винуватцям зміни клімату, були пов’язані з використанням їх продуктів, таких як бензин, паливо для реактивних двигунів, природний газ й енергетичне вугілля. Одна десята припала на видобуток, переробку та доставку готового палива”, – зазначається у повідомленні.

На звернення видання більшість з компаній відповіли, що не несуть відповідальності за те, як інші фірми використовують їхню продукцію. Наприклад, китайська PetroChina зазначила, що у дослідженні фігурує її юридичний попередник, за якого вона не може нести відповідальності.

“При цьому багато інших енергетичних компаній перелічили свої зусилля для запровадження екологічно чистих технологій”, – пише видання.

Нагадаємо, аби пристосуватися до глобальних кліматичних змін міжнародній спільноті протягом наступних десяти років необхідно затратити близько $1,8 трлн.

Загалом кліматичні зміни на Землі можуть призвести до значного подорожчання харчових продуктів через повені, посухи, зміни екосистеми та зниження продуктивності рослинної поверхні землі.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram