Новини
10 Вересня 2019
1 355

Дороге потепління: Витрати країн через кліматичні зміни оцінено у $1,8 трильйона

У разі бездіяльності понад 100 мільйонів осіб опиняться за межею бідності

Близько $1,8 трлн протягом наступних десяти років необхідно затратити міжнародній спільноті аби пристосуватися до глобальних кліматичних змін, повідомляє Інтерфакс, посилаючись на доповідь Глобальної комісії з адаптації (GCA).

Як зазначив Пан Гі Мун, колишній генсек ООН і глава Глобальної комісії, “ми останнє покоління, яке може змінити хід кліматичних змін, і ми перше покоління, якому потім доведеться мати справу з наслідками”.

Він закликав президента США Дональда Трампа повернутися в Паризьку кліматичну угоду.

За даними ЗМІ, в доповіді йдеться про те, що світу потрібно “інвестувати в масштабну діяльність з адаптації до нових умов, яких тепер уникнути неможливо”.

Водночас, запропоноване інвестування в ряд ключових сфер дозволить у декілька разів окупити витрати та отримати прибуток в $7,1 трлн.  “Мова йде про системи раннього попередження, стійку до кліматичних змін інфраструктуру, розвиток сільського господарства, поліпшення доступу до джерел прісної води й охорону мангрових лісів (вічнозелених лісів на морських узбережжях), які можуть служити захистом від штормових припливів і бути джерелом біорізноманіття”, – зазначається у доповіді.

Додається, що в разі бездіяльності до 2030 року зміни клімату призведуть до того, що ще понад 100 млн осіб у країнах, що розвиваються опиняться за межею бідності.

Видання пише, що до складу Глобальної комісії з адаптації, зокрема, входять головний виконавчий директор Всесвітнього банку Крісталіна Георгієва та засновник Microsoft Білл Гейтс.

Раніше Investory News писали, за даними компанії Moody’s Analytics, якщо до 2100 року температура повітря підвищиться до 1,5°C, світову економіку чекають збитки розміром $54 трлн. У випадку, якщо тепліше стане на 2°C – глобальний економічний збиток сягне $69 трлн.

У свою чергу в ООН заради боротьби з парниковим ефектом, який викликає глобальне потепління запропонували зменшити вживання м’яса та молочних продуктів, замінивши їх їжею рослинного походження.

Крім того, згідно з останнім звітом експертів ООН зі зміни клімату, ситуація що склалася може призвести до значного подорожчання харчових продуктів через повені, посухи, зміну екосистеми та зниження продуктивності рослинної поверхні землі.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram