Новини
16 Липня 2019
961

Нідерланди та Німеччина забезпечили 40% експортного виторгу органічних продуктів

А в Мінагрополітики готуються до вступу у дію “органічного закону”, який заплановано на 2 серпня

Україна має торгові відносини з 30 країнами, завдяки яким українська органіка потрапляє на ринки 37 країн. При цьому 94% експорту української органіки здійснюється у європейські країни, повідомляє Агропорт.

Попри це, на думку Дмитра Титаренко, представника Organic Export Promoter, “сьогодні українським виробникам-експортерам органіки краще зосередитись на підсилені позицій на ринках, що вже існують, не розпорошуючись на пошук нових”.

Зазначається, що 90% усього експортного прибутку дають Україні наступні ТОП-10 країн:
1. Нідерланди
2. Німеччина
3. Швейцарія
4. Литва
5. Австрія
6. Італія
7. Франція
8. Великобританія
9. Данія
10. Польща.

“При тому, що експорт у Нідерланди та Німеччину у 2018 році дав майже 40% від усього прибутку. Крім того, у 2018 році стрімко зріс експорт до Литви та Швейцарії”, – зазначив Дмитро Титаренко.

Крім того, у цих країнах нараховується близько 250 торгових партнерів, що співпрацюють з Україною. “З них 62 оператори, які експортували українську продукції у 2017 році й чий обсяг експорту складав 80%, припинили співпрацю”, – йдеться у повідомленні.

І додається, що у 2018 році на ринок вийшло 171 нових операторів, які минулого року забезпечили 86% обсягу експорту.

Також варто зазначити, що вже менше ніж місяць залишилося до вступу в дію в Україні так званого “органічного закону” № 2496-VIII. За словами Ольги Трофімцевої, в. о. міністра агрополітики, на даний момент у міністерстві готові накази щодо затвердження державного логотипа для органічної продукції та порядку підтвердження спеціальних знань інспектора з органічного виробництва та/або обігу органічної продукції у сфері органічного виробництва.

Тим часом у світі все більшої популярності набувають вертикальні ферми. Так, нещодавно Investory News писали, що материнська компанія IKEA – Ingka Group інвестувала $100 млн у серії E у найбільшу вертикальну ферму у світі – компанію AeroFarms, яка отримані кошти витратить на подальше розширення складів для своєї продукції.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram