Новини
20 Грудня 2019
629

Хочуть незалежності: Facebook створить власну операційну систему

Компанія намагається стати на одну сходинку з такими гігантами, як Apple та Google

Facebook “з нуля” розробляє власну операційну систему, з допомогою якої планує знизити залежність компанії від Google Android, повідомляє Techcrunch.

Зазначається, що на чолі проєкту працює Марк Луковський – колишній працівник Microsoft і співавтор операційної системи Windows NT.

Як зазначив глава Hardware-відділу у Facebook Ендрю Босуорт, він не думає, що може довіряти важливі розробки ринку або конкурентам. “Тому було прийнято рішення зробити все самостійно”, – наголосив він.

Відкритої інформації щодо нової ОС Facebook практично немає. “Проте джерело запевняє, що вона використовуватиметься на всіх “залізних” проєктах компанії, на кшталт шоломів віртуальної реальності Oculus або розумних дисплеїв Portal. На даний момент ці пристрої працюють під управлінням модифікованих версій мобільної ОС Android”, – йдеться у повідомленні.

Додається, що інформацію щодо розробки власної ОС побічно підтвердив глава підрозділу Facebook AR/VR Фікус Кіркпатрік, заявивши, що майбутні апаратні розробки його відділу не потребуватимуть програмного забезпечення від Google. “А це знизить залежність від даної компанії, або зробить її абсолютно незалежною”, – наголосив він.

Крім того, Ендрю Босуорт зазначив, Facebook також працює над окулярами доповненої реальності (AR). “Проєкт з кодовою назвою Orion буде представлений не раніше 2023 року і до цього часу у компанії напевно буде готова власна ОС”, – пише видання.

Однією з цікавих особливостей AR-окулярів Facebook повинен стати нейроінтерфейс, який дозволить управляти окулярами за допомогою думок.

“Ймовірно, Facebook хоче стати на одну сходинку з компаніями Apple та Google, які повністю контролюють свої апаратні та програмні платформи, що дозволяє їм не тільки оптимізувати роботу пристроїв, але й не хвилюватися з приводу витоку важливої інформації”, – йдеться у повідомленні.

Раніше Investory News писали, що Microsoft придбала компанію Express Logic, яка займається розробкою ОС в реальному часі для пристроїв інтернету речей і кінцевих пристроїв на мікроконтролерах.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram