Новини
4 Лютого 2019
994

Харків веде переговори про кредитне фінансування модернізації міського електротранспорту

Міська влада планує реконструювати 10 тягових підстанцій електротранспорту за рахунок кредитних коштів. Модернізація зажадає мінімум €14 млн

Влада Харкова веде переговори щодо кредитного фінансування модернізації тягових підстанцій міського електротранспорту за рахунок кредитів від європейських банків. Про це на прес-бріфінгу повідомив перший заступник міського голови Харкова Ігор Терехов.

“Наразі йдуть перемовини з експертами Німецького банку розвитку KfW та Швейцарського державного секретаріату економічних відносин SECO про проект модернізації тягових підстанцій наземного електротранспорту Харкова зі створенням центрального автоматизованого диспетчерського центру управління енергогосподарством”, – заявив Терехов.

Німецький банк готовий кредитувати реконструкцію та модернізацію 10 тягових підстанцій міського електротранспорту на суму €14 млн. Швейцарська структура може допомогти в реалізації проекту грантовими коштами.

“Ці тягові підстанції перебувають у зношеному стані, так як будувалися вони ще у середині минулого століття і тому потребують реконструкції. У результаті, наш наземний електротранспорт буде стабільно забезпечений електроенергією, а ми отримаємо економію на її закупівлю”, – розповів Ігор Терехов.

Представники міської влади, а також німецька та швейцарська сторона домовилися підписати меморандум про наміри щодо реалізації цього проекту вже найближчим часом.

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram