Новини
12 Вересня 2019
1 055

Кабмін збільшив фінансування будівництва нових двох станцій метро у Харкові

На завершення будівництва метро виділять €320 мільйонів

Кабінет міністрів України затвердив порядок і умови використання коштів загального проекту Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) і Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) “Продовження третьої лінії метрополітену в Харкові”. Про це повідомляє прес-служба КМУ.

ЄБРР і ЄІБ в рамках проекту виділяють на завершення будівництва метро в Харкові по €160 млн на умовах кредиту.

Проект передбачає продовження третьої лінії метрополітену на 3,47 км в напрямку аеропорту, будівництво двох станцій метро — “Державінська” і “Одеська”, будівництво електродепо “Олексіївське” і придбання 85 одиниць рухомого складу.

Передбачається, що обидві станції і ділянку від існуючих тунелів до станції “Державінська” (959 м) будуть побудовані “відкритим способом”, тоді як перегінні тунелі між новими станціями (2514 м) — за допомогою тунелепрохідного комплексу.

Будівництво торкнеться 45 будинків, з яких три багатоповерхових з 247 зареєстрованими мешканцями, і кілька комерційних об’єктів.

Нагадаємо, Укрзалізниця залучає від ЄБРР $100 млн. Таким чином, цьогорічний загальний випуск євробондів компанії становить близько $600 млн.

Як відомо, Huawei Ukraine перемогла в тендері на модернізацію мережі 2G і будівництво мережі 4G в київському метрополітені, повідомляє прес-служба компанії.  Вартість робіт не розголошується.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram