Новини
29 Березня 2019
1 112

Європейський інвестиційний банк виділить Харкову €21 млн

Гроші будуть спрямовані на реалізацію проекту “Безпечне місто”

Перший заступник міського голови Харкова Ігор Терехов і старший фахівець департаменту транспорту Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) Іштван Хайцінгер обговорили участь ЄІБ у створенні системи “Безпечне місто”.

“В ході зустрічі сторони домовилися, що на реалізацію проекту “Безпечне місто” ЄІБ виділить Харкову €21 млн”, – повідомляє прес-служба Харківської міськради.

Крім того, Терехов та Хайцінгер обговорили спільні проекти, які вже реалізуються міською владою спільно з ЄІБ. У їх числі будівництво двох нових станцій метро до аеропорту та електродепо на Олексіївці, а також закупівля нових сучасних вагонів для метрополітену. ЄІБ виділяє на ці проекти €160 млн.

Крім того, за кредитні кошти ЄІБ (€10 млн) планується закупівля нових тролейбусів. За словами Терехова, цей проект знаходиться на завершальній стадії узгодження в Міністерстві фінансів України, і новий рухомий склад для КП “Тролейбусне депо №3” планується закупити в січні наступного року.

Як повідомлялося, впровадження в Харкові системи “Безпечне місто” передбачає установку камер відеоспостереження по всьому місту, в тому числі й на дорогах, а також будівництво Ситуаційного центру в районі аеропорту, де будуть працювати всі служби, в тому числі ДСНС, поліція, “швидка допомога”, комунальні підприємства, “Харківміськгаз” та інші. Почати будівництво центру планується у 2020 році.

Раніше Investory News повідомляли, що влада Харкова веде переговори щодо кредитного фінансування модернізації тягових підстанцій міського електротранспорту за рахунок кредитів від європейських банків. Наразі міська влада планує реконструювати 10 тягових підстанцій електротранспорту за рахунок кредитних коштів. Модернізація зажадає мінімум €14 млн.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram