Новини
27 Травня 2020
1 396

Warner Music планує залучити на IPO до $1,8 мільярда

Це стане першим великим лістингом відколи пандемія коронавірусу завдала удар по світових ринках

Американська компанія звукозапису Warner Music Group, якою володіє мільярдер Леонард Блаватник (статки — $17 млрд), офіційно оголосила про плани вийти на біржу Nasdaq. Компанія має намір розмістити 70 млн акцій за ціною від $23 до $26 за папір. Про це повідомила компанія на своєму сайті.

Таким чином, сумарно в ході розміщення Warner Music має намір залучити до $1,82 млрд. Папери лейбла будуть торгуватися на Nasdaq під тікером WMG.

З урахуванням діапазону ціни в рамках IPO оцінка Warner Music може скласти від $11,7 млрд до $13,3 млрд, що значно перевищує $3,3 млрд, які Блаватник віддав за покупку компанії у 2011 р.

Як зазначає Financial Times, розміщення Warner Music може стати першим великим лістингом цінних паперів з моменту початку пандемії. Заявку на IPO компанія подала в лютому, однак потім тимчасово зупинила процес у міру розвитку ситуації з коронавірусом та обвалу фондових ринків.

Однак помітивши поліпшення ситуації на ринках в останні тижні, а також стійкість музичної індустрії, Warner Music вирішила продовжити розпочате, розповіли обізнані джерела FT. Організаторами IPO будуть Morgan Stanley, Credit Suisse і Goldman Sachs.

Серед артистів, з якими співпрацює Warner Music, — Ед Ширан, Бруно Марс і Lizzo. З 2015 р. продажі компанії виросли в півтора раза. За підсумками 2019 фінансового року Warner Music отримала чистий прибуток у розмірі $258 млн, виручка компанії — $4,48 млрд.

У період, коли деякі розважальні компанії, такі як Disney, постраждали від пандемії, музична індустрія виявилася досить стійкою. Велика частина доходів від запису музики зараз надходить від потокового онлайн-мовлення, якому не загрожують збої через обмеження. Зокрема, акції сервісу Spotify в цьому році зросли на 25%.

Нагадаємо, американська біржа Nasdaq, друга за величиною фондова торговельна площадка США, яка торгує акціями високотехнологічних компаній — вперше введе мінімальний розмір для IPO — $25 млн. Це ускладнить вихід на біржу китайських компаній.

Як писали раніше Investory News, Гонконг більше не входить у трійку найбільш популярних у світі майданчиків для первинного публічного розміщення акцій (IPO), вперше за останні шість років втративши лідируючі позиції на фоні слабкої активності у сфері лістингу з початку 2020 р.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram