Новини
21 Травня 2020
1 257

Гонконг втратив перші позиції як світовий майданчик для IPO

Тепер на першому місці — Шанхайська фондова біржа

Гонконг більше не входить у трійку найбільш популярних у світі майданчиків для первинного публічного розміщення акцій (IPO), вперше за останні шість років втративши лідируючі позиції на фоні слабкої активності у сфері лістингу з початку 2020 р., повідомляє Bloomberg.

За даними агенції, компанії в цьому році залучили лише $3,2 млрд шляхом розміщення акцій на Гонконгській фондовій біржі, зсунувши її на п’яте місце за обсягом залучених від IPO коштів і залишивши позаду біржи Шеньчженя та Нью-Йорка.

У лідерах виявилася Шанхайська фондова біржа — обсяг коштів, залучених з початку року, склав майже $14 млрд. Такі результати, зокрема, обумовлені січневим IPO на $4,3 млрд, проведеним Beijing-Shanghai High-Speed ​​Railway Co. Ltd. (BSHSR), оператором високошвидкісної залізниці Пекін-Шанхай.

Близько $11,6 млрд було залучено в ході розміщень на Нью-Йоркській фондовій біржі та $8,1 млрд — на Nasdaq. Шеньчженська фондова біржа займає четверте місце з IPO на $3,4 млрд.

Минулого року біржа Гонконгу перебувала на першому місці у світі, зумівши залучити понад $40 млрд. З 2015 р. вона завжди була найпопулярнішим майданчиком для проведення IPO, за винятком 2017 р., коли вона опинилася на третьому місці з $16 млрд залучених коштів, свідчать дані Bloomberg.

Однак агенція зазначає, що попереду ще більш ніж половина року, протягом яких Гонконг може відновити позиції, враховуючи цілий ряд готуються великих розміщень, зокрема вторинний лістинг JD.com Inc. і NetEase Inc.

Нагадаємо, американська біржа Nasdaq, друга за величиною фондова торговельна площадка США, яка торгує акціями високотехнологічних компаній — вперше введе мінімальний розмір для IPO — $25 млн. Це ускладнить вихід на біржу китайських компаній.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram