Новини
26 Вересня 2019
832

Врегулювання справи про корупцію обійдеться Ericsson в $1 мільярд

Акції Ericsson на торгах у Стокгольмі втрачають 0,6% 

Найбільший світовий виробник устаткування для бездротових мереж Ericsson AB оцінив потенційні витрати на врегулювання претензій американської влади в рамках великої справи про корупцію в розмірі $1 млрд.

Згідно з повідомленням на сайті компанії, комісія з цінних паперів і бірж почала розслідування відносно Ericsson у зв’язку з можливим порушенням компанією американського закону про протидію корупції за кордоном (Foreign Corrupt Practices Act) ще у 2013 р.

Міністерство юстиції США проводив своє розслідування з 2015 р. Розслідування, яке проходило до кінця першого кварталу 2017 р., сфокусовано на порушеннях ділової етики, допущених компанією в шести країнах: Китаї, Джібуті, Індонезії, Кувейті, Саудівській Аравії та В’єтнамі.

Ericsson, яка співпрацювала з регуляторами, заявила, що процес врегулювання цієї справи триває, і компанія не може коментувати його деталі.

Проте, Ericsson вже може оцінити свої потенційні витрати в рамках цієї справи. Так, компанія зарезервувала 12 млрд шведських крон ($1,2 млрд), що буде показано в її звітності за третій квартал 2019 р.

“Зарезервована сума враховує поточну оцінку витрат, пов’язаних з врегулюванням американських розслідувань, — сукупні грошові санкції з боку SEC і Мін’юсту США, як очікується, складуть $1 млрд, а також інші потенційні витрати, пов’язані з врегулюванням”, – наголошується в прес-релізі Ericsson.

В ході розслідування компанія виявила різні порушення, зокрема недостатній внутрішній контроль за діями співробітників, і прийняла відповідні дисциплінарні заходи.

“Ми змушені визнати, що в минулому компанія зазнала невдачі. Зараз я можу запевнити вас в тому, що ми кожен день докладаємо зусиль, домагаючись, щоб етика і дотримання регулятивних норм були основою нашого бізнесу”, – заявив головний виконавчий директор Ericsson Борье Екхольм.

Акції Ericsson втрачають 0,6% на торгах у Стокгольмі в четвер, 26 вересня. З початку поточного року їх вартість збільшилася на 1,7%.

Нагадаємо, окружний адмінсуд Києва відмовився задовольнити позов компанії ТОВ “Тріолан. Мані” до Головного управління ДФС в місті Києві про скасування податкового повідомлення-рішення, яким до провайдера за порушення Положення про ведення касових операцій у національній валюті застосований штраф у розмірі 3,7 млрд грн.

Американська Google погодилася виплатити штраф у розмірі €500 млн, щоб врегулювати претензії в сплаті недостатньої суми податків у Франції. Додатково компанія перерахує країні ще €465 млн в якості податків, несплачених за попередні періоди

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram