Соцмережі
13 Листопада 2019
1 141

Володимир Поперешнюк: Ринок землі в Італії

Італійці залучили у свою економіку мільярдні інвестиції, а українські лендлорди хочуть скуповувати землю за безцін

Цієї осені я разом з FBN Ukraine відвідав одну з найстаріших сімейних виноробних компаній Італії – Frescobaldi. Ми порушили тему продажу земель, і власник розповів, що Італія свого часу теж відкривала ринок землі для іноземців. І зробила це вдало: мільярди доларів з усього світу полилися в тамтешню економіку. Це сприяло стрімкому розвитку, отримані країною інвестиції вкладалися в обладнання та інфраструктуру. Згодом деякі іноземні інвестори почали продавати землю назад італійцям, щоправда, за менші гроші, ніж купували. Бо виявилося, що володіти землею непросто – треба вкладати, розвивати. Як стало відомо, серед покупців було чимало й українських олігархів.

От і виходить, що українцям можна купувати землю та вкладати кошти в Італію, а італійцям та інвесторам з інших країн – зась.

Ринок землі – це суто економічне поняття. Чим більше буде на ньому покупців, тим вищою стане ціна на землю, і навпаки. І саме тому лендлорди виступають проти конкуренції ззовні, щоб купити її за безцінь. І знову, як і раніше, від цього страждатиме селянин, володар землі. Бо саме його, у першу чергу, хочуть обдурити…

 

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

 

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram