Новини
24 Липня 2020
778

“Vodafone Україна” викупила євробонди ще на $10 мільйонів

Зобов’язання за позикою на суму €90 млн, що були розміщені у 2018 році, повністю погашені на початку 2019-го

Фінансовий підрозділ мобільного оператора компанії “Vodafone Україна” (“ВФ-Україна”) VFU Funding PLC 15 липня 2020 року, відповідно до умов кредитних договорів, викупило й анулювало єврооблігації на загальну суму $10 млн, повідомляють Finance.ua.

Згідно із повідомленням на Ірландській фондовій біржі, мова йде про папери, випущені відповідно до Reg S на суму $10 млн.

Як повідомлялося, усі зобов’язання компанії за позикою на суму €90 млн, що було розміщено “Vodafone Україна” у квітні 2018 року, повністю погашені на початку 2019 року.

“На початку лютого 2020 року “Vodafone Україна” розмістила єврооблігації на $500 млн під 6,2%. Випуск у форматі 144A/Reg S маркетували серед міжнародних інвесторів у Європі та США”, – йдеться у повідомленні.

Видання зазначає, що міжнародне рейтингове агентство Standard & Poors підтвердило кредитний рейтинг “Vodafone Україна” на рівні “В”, прогноз – “стабільний”.

У кінці 2019 року NEQSOL Holding через OOO Telco Solutions and Investments, підконтрольну Bakcell, підписало угоду з ПАТ “МТС” про купівлю її телекомунікаційного бізнесу в Україні.

Угода з придбання “Vodafone Україна” була закрита в кінці грудня 2019 року зі залученням фінансування J.P. Morgan і RBI, ціна склала $734 млн, враховуючи відкладений платіж на суму близько $84 млн.

У квітні 2019 року ПАТ “ВФ-Україна” випустив єврооблігації на суму €90 млн з купонним доходом 9,2% річних. Доходи від їх розміщення оператор планував використовувати в основному для придбання ліцензій LTE і частково для будівництва мережі.

Нагадаємо, наприкінці січня 2020 року акціонери Vodafone Україна погодили фінансування компанії в $1 млрд. За даними останньої річної фінансової звітності вартість активів емітента складає 21,5 мільярда гривень.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram