Новини
23 Березня 2021
583

Українців звільнятимуть від самоізоляції за наявності негативного ПЛР-тесту

Кабмін затвердив обов’язкові умови під час повернення до країни

Кабінет міністрів України ввів наявність негативного результату ПЛР-тесту на COVID-19, як обов’язкову умову звільнення від самоізоляції українців при поверненні до країни. Відповідну постанову уряд затвердив на позачерговому засіданні у понеділок, 22 березня.

Згідно з документом, від самоізоляції під час повернення до України також звільняються такі категорії громадян:

• молодше 12 років;
• водії та члени екіпажу вантажних транспортних засобів, автобусів, що здійснюють регулярні перевезення, члени екіпажів повітряних і морських, річкових суден, члени поїзних і локомотивних бригад;
• громадяни України, які здійснюють перевезення гемопоетичних стовбурових клітин для трансплантації;
• громадяни України, які мають негативний результат тестування на COVID-19 методом ПЛР, проведений не більше ніж за 48 годин до перетинання державного кордону.

Крім того, дозволяється в’їзд з окупованих територій України без самоізоляції для вакцинації на запрошення на вакцинацію з унікальним ідентифікатором. А от громадяни України, які підлягають самоізоляції у зв’язку з перетином державного кордону, адмінкордону з тимчасово окупованим Кримом або лінії розмежування, зобов’язані встановити й активувати мобільний додаток системи “Вдома”.

“У разі неможливості встановлення мобільного додатка громадяни України підлягають обсервації. Наявність встановленої програми перевіряють прикордонники”, — зазначається у документі.

Також негативний результат ПЛР-тесту, що зроблений за 48 годин, є обов’язковою умовою в’їзду до України для всіх іноземців.

Нагадаємо, минулого тижня Міністр охорони здоров’я анонсував другий етап вакцинації від COVID-19. За словами Максима Степанова станом на 19 березня  в Україні вакциновано понад 92 тис. осіб.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram