Новини
17 Квітня 2019
689

Україна і Словаччина підписали договір по використанню авіапростору

Також країни підписали договір щодо вдосконалення прикордонного руху

Прем’єр-міністри України та Словаччини Володимир Гройсман і Петер Пеллегріні підписали договір про вдосконалення процедур прикордонного руху і використанні авіаційного простору. Документи підписані в Братиславі в рамках робочого візиту Гройсмана.

Сторони підписали угоду про внесення змін до Угоди між Україною та Словацькою Республікою про місцевий прикордонний рух від 30 травня 2008 року. Документ передбачає, що термін перебування в режимі місцевого прикордонного руху у прикордонній зоні не повинен перевищувати 90 днів.

Також підписана декларація про наміри укласти угоду для встановлення умов використання частини повітряного простору Словаччини для обслуговування повітряного руху “Украерорухом” у міжнародному аеропорті “Ужгород” для комерційного повітряного транспорту.

Раніше повідомлялося, що Словаччина зацікавлена в підписанні контракту на транзит газу між Україною і Росією після 2019 року. Держсекретар Міністерства закордонних і європейських справ Словаччини Лукаш Паризек заявив, что Словаччина завжди виступала на підтримку транзитного потенціалу України і допомагала Україні реверсом.

Як повідомляли Investory News, НАК “Нафтогаз України” і Державне експортне кредитне агентство Китаю Sinosure уклали меморандум щодо надання групі страхової квоти на $1 млрд. Це дозволить залучити боргове фінансування і прямі інвестиції з КНР в межах цієї суми.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram