Соцмережі
21 Травня 2019
1 048

Станіслав Зозуля: Аналіз гройсманоміки

12 кварталів млявого, але зростання ВВП

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман подав у відставку. Підбиваємо підсумки гройсманоміки.

Він був прем’єром 12 кварталів поспіль. При ньому найбільше економіка зростала в останньому кварталі 2016-го року — на цілих 4,6% в річному вимірі (якщо можна назвати відскок дохлої кішки після жахливого падіння в 2014 і 2015 році, як зростання)

Якщо же взяти до уваги середній рівень зростання ВВП за 12 кварталів, то цей показник складе всього-навсього 2,88%. При чому, динаміка розвитку економіки на 2019 рік — яку Державу залишають Порошенко-Гройсман своїм наступникам — ще гірше: прогнозується зростання на рівні 2,5%.

Як реформувалася країна — так вона і зростала. Тобто мляво. За прем’єрства Гройсмана Україна покращила місця в міжнародних рейтингах, зокрема, в найбільш авторитетному Індексі легкості ведення бізнесу від Всесвітнього Банку, і це справді досягнення, але якщо затулити очі і не бачити, що та сама Росія в цьому рейтингу за той самий час зробила більший прогрес, ніж Україна.

На яку ж оцінку заслуговує Гройсман, як очільник Уряду? — Круглий двієчник з позначкою “не проти присмоктатися до корупційних схем”

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram