Новини
2 Квітня 2019
1 531

Китайська Sinosure застрахує “Нафтогаз” на $1 млрд

Страхове покриття діє у два етапи – на фінансування існуючих контрактів та на інші проекти

НАК “Нафтогаз України” і Державне експортне кредитне агентство Китаю Sinosure уклали меморандум щодо надання групі страхової квоти на $1 млрд. Це дозволить залучити боргове фінансування і прямі інвестиції з КНР в межах цієї суми, повідомляє прес-служба “Нафтогаз”.

“Отримання страхового покриття Sinosure не вимагає державної гарантії, а отже “Нафтогаз” не збільшуватиме навантаження на державний бюджет України для залучення $1 млрд інвестицій в галузь”, – йдеться у повідомленні.

На першому етапі під страхове покриття Sinosure планується залучити близько $160 млн для фінансування діючих контрактів АТ “Укргазвидобування” з китайськими корпораціями, які постачають бурове обладнання та здійснюють бурові роботи “під ключ”.

На другому – майже $800 млн. Ці кошти компанія планує спрямувати на інші проекти групи “Нафтогаз”, які найближчим часом будуть узгоджені з Sinosure.

“Компанія вже має досвід успішної співпраці з Sinosure. У 2018 р. завдяки страховому покриттю від Sinosure для “Укргазвидобування” було придбано 13 бурових верстатів вартістю близько $140 млн з відстрочкою платежу на п’ять років. Верстати придбані у китайської компанії Honghua International, що входить в державний аерокосмічний концерн КНР”, – зазначають у прес-службі.

За інформацією “Нафтогаз”, Sinosure – державне експортне кредитне агентство КНР. Компанія працює за моделлю OECD. Сума застрахованих корпорацією ризиків на кінець 2017 р. становила близько $3,4 трлн. Її кредитний рейтинг прирівнюється до суверенного рейтингу КНР.

Андрій Коболєв на своїй сторніці у Facebook розповів, що в січні-лютому група Нафтогаз сплатила до місцевих бюджетів 235 млн грн ренти. В іншому своєму пості він зазначив, що за 2 місяці група Нафтогаз сплатила до бюджету 14,7 млрд грн, що складає більше 15% від всіх його надходжень.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram