Новини
6 Вересня 2019
739

У приватну власність: Акціонери Sotheby’s погодилися на продаж аукціонного дому

Остаточна сума угоди – $3,7 млрд

Акціонери Sotheby’s проголосували за схвалення угоди щодо продажу аукціонного дому французькому бізнесмену, засновнику телеком-холдингу Altice і колекціонеру предметів мистецтва Патріку Драі. Відповідне рішення підтримало 91% учасників голосування, повідомляється у прес-релізі компанії.

Угоду щодо остаточного злиття Sotheby’s із компанією BidFair USA, шо належить Драі, було досягнуто в червні. За планом її закриття планується в період з жовтня по кінець 2019 року після перевірки регулюючих органів.

Як зазначив Тед Сміт, генеральний директор Sotheby’s, це історичний момент для Sotheby’s. “І нам надзвичайно приємно мати підтвердження акціонерів компанії”, – наголосив він.

Згідно з умовами угоди, акціонери, враховуючи співробітників з акціями компанії, отримуватимуть $57 готівкою за акцію Sotheby’s. “Це оцінює вартість підприємства в $3,7 млрд”, – йдеться у повідомленні.

У свою чергу Доменіко Де Соле, голова ради директорів Sotheby’s зазначив, що ця пропозиція “забезпечує значну премію для акціонерів і співробітників-акціонерів, й визначає перспективи Sotheby’s на майбутнє”, – підкресли він.

В результаті угоди Sotheby’s вперше з 1988 року перебуватиме в приватній власності.

Раніше Investory News писали, що в середині червня французький колекціонер предметів мистецтва Патрік Драі вирішив придбати один із найстаріших аукціонів світу Sotheby’s.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram