Новини
18 Червня 2019
709

Один із найстаріших аукціонів світу Sotheby’s купує французький колекціонер

Вартість угоди складатиме $3,7 млрд, акції компанії стрімко підскочили

Фото: www.sothebys.com

Аукціонний дім Sotheby’s оголосив про підписання угоди щодо остаточного злиття із компанією BidFair USA, що належить французькому бізнесмену, засновнику телеком-холдингу Altice і колекціонеру предметів мистецтва Патріку Драі. Про це повідомляється у прес-релізі на сайті аукціону.

Як зазначається, відповідно до умов угоди, яка була схвалена радою директорів Sotheby’s, акціонери отримають по $57 за акцію готівкою, що на 61% вище за котирування на закриття торгів 14 червня.

“Вартість всіх акцій становитиме $3,7 млрд”, – йдеться у повідомленні. І додається, що в результаті транзакцій Sotheby’s, акції якої 31 рік торгувалися на Нью-Йоркській фондовій біржі, повернеться у приватну власність.

Як зазначив генеральний директор Sotheby’s Тед Сміт, Патрік Драі – один із найбільш шанованих підприємців у світі. “І від імені всіх у Sotheby’s я хочу привітати його в сім’ї… Ми твердо віримо, що після того, як Патрік стане власником, компанія буде у відмінних руках”, – підкреслив він.

У свою чергу французький медіамагнат підкреслив, що вважає Sotheby’s одним із найбільш елегантних і амбітних брендів у світі. І додав, що “є давнім клієнтом і шанувальником компанії”.

Також зазначається, що закриття угоди регулюється звичайними умовами, включаючи дозвіл регулюючих органів і акціонерів. “І буде завершена у IV кв 2019 року”, – йдеться у повідомленні.

До того ж, станом на 18 червня 2019 року після повідомлення про продаж вартість паперів Sotheby’s підскочила на 58,6%, повідомляє Delo.ua.

Нагадаємо, раніше Investory News зібрали 10 найдорожчих картин світу, які свого часу були продані на аукціонах за неймовірні суми. Так, до переліку увійшли “Портрет доктора Гаше” Вінсента ван Гога, проданий на аукціоні Christie’s у 1990 році за рекордні $82,5 млн японському магнату Ріоеі Сайто. А також “Портрет Аделі Блох-Бауер II” Густава Клімта – картину придбала у 2016 році на торгах Christie’s американська телеведуча і медіамагнат Опра Вінфрі, встановивши на той час аукціонний рекорд на роботи австрійського художника – $87,9 млн.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram