Новини
8 Червня 2022
451

У Києві заарештували активи компанії соратників путіна

Активи підприємства на суму у 2 мільярди гривень передані в управління АРМА

У Києві заарештували активи компанії, якою володіли особи з близького оточення президента рф володимира путіна. Про це повідомили в пресслужбі Київської міської прокуратури.

Йдеться про одного з найбільших виробників бетоноконструкцій, що постачав продукцію як в Україну, так і за кордон.

Власниками підприємства є росіяни, які входять до найближчого оточення президента рф. Їхні компанії на території росії займаються будівництвом житлових будинків для співробітників ФСБ і збройних сил.

Згідно з даними прокуратури, під час слідства було заарештовано корпоративні права згаданого підприємства як статутний капітал обсягом понад 437 млн грн, нерухоме та рухоме майно орієнтованою вартістю 1,5 млрд грн, грошові кошти на рахунках на загальну суму понад 104 млн грн.

Заарештовані активи підприємства на суму у 2 млрд грн передані в управління Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів (АРМА).

Як повідомили в СБУ, кінцевими бенефіціарами компанії є російські бізнесмени, причетні до фінансування так званого “Л/ДНР”. Щоб уникнути міжнародних санкцій і поставляти товар на тимчасово окуповані території України, керівництво компанії провело ребрендинг торгової марки.

Раніше Investory News писали, що російські олігархи готові пожертвувати Україні частину своїх активів, щоб їх виключили зі санкційного списку Заходу.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram