Новини
25 Травня 2022
611

Російські олігархи готові віддати Україні частину активів заради виходу з-під санкцій

Вони критично ставляться до розв’язаної рф війни, але бояться репресій з боку кремля

Російські олігархи готові пожертвувати Україні частину своїх активів, щоб їх виключили зі санкційного списку Заходу, пише німецька газета Handelsblatt.

За словами глави Мінфіну Канади Христі Фріланд, їй телефонують російські олігархи, які критично ставляться до розв’язаної рф війни, але не можуть виступити проти через загрозу репресій з боку кремля.

Фріланд каже, що вони запропонували їй наступну угоду: значну частину активів вони передають Заходу, а їх натомість виключають із санкційних списків. Зазначається, що переговори з олігархами зараз знаходяться в початковій стадії.

“Така угода могла б дати певні переваги для всіх сторін: Київ отримує мільярди, Захід уникає дебатів про експропріацію, а олігархи повертають своє розкішне життя”, — йдеться в статті.

Нагадаємо, Люксембург у межах санкцій заморозив російські активи на суму €2,5 млрд.

Уряд Нідерландів заморозив майже €516 млн російських активів, крім того, було заблоковано понад 154 млн транзакцій.

Також уряд Канади хоче дозволити конфіскацію заморожених російських активів на користь України. У тексті законопроєкту, який пропонується на розгляд нижньої палати парламенту Канади, йдеться, що заарештовані активи можуть бути використані для “відновлення іноземної держави, яка постраждала внаслідок серйозного порушення міжнародного миру та безпеки”.

Тим часом США створили міжнародну групу для пошуку та арешту активів російської еліти на Заході. До групи увійшли представники Австралії, Британії, Канади, Японії, Німеччини, Франції, Італії та Єврокомісії.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram