Новини
1 Квітня 2022
480

У Нідерландах заморозили російські активи майже на €516 мільйонів

На території країни будуються 5 розкішних яхт для російських покупців, але оскільки вони ще не продані арештувати їх не можна

Уряд Нідерландів заморозив майже €516 млн російських активів, крім того, було заблоковано понад 154 млн транзакцій. Про це повідомляє NOS з посиланням на лист, адресований місцевому парламенту.

“У Нідерландах заморожено майже €516 млн російських активів і контрактів. Це стосується відносин з російськими банками, трастовими офісами, пенсійними фондами та керівниками інвестиційних установ. Крім того, було заблоковано понад 154 млн транзакцій”, — пише видання.

Минулого тижня, 22 березня, ця сума була на рівні €400 млн.

NOS пише, що Палата представників Нідерландів попросила уряд детально повідомити про запроваджені антиросійські санкції після виступу президента України Володимира Зеленського.

Так, уряд повідомив депутатам, що на території країни будуються 5 розкішних яхт для російських покупців, але оскільки вони ще не продані та не експлуатуються, арештувати їх поки що не можна.

Крім цього, повідомляється, що Нідерланди не можуть конфіскувати російську нерухомість, якщо вона записана на компанію із закритою формою власністю BV.

У такому випадку з’ясувати, хто реальний власник, дуже складно.

Нагадаємо, Люксембург у межах санкцій заморозив російські активи на суму €2,5 млрд.

Тим часом США створили міжнародну групу для пошуку та арешту активів російської еліти на Заході. До групи увійшли представники Австралії, Британії, Канади, Японії, Німеччини, Франції, Італії та Єврокомісії.

Як відомо, обсяг російських активів, заморожених банками та іншими фінансовими установами в Нідерландах, становив €200 млн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram