Новини
27 Лютого 2019
1 412

У Києві створять ландшафтний заказник “Осокорківські луки”

Орієнтовна площа еко-проекту 148 га

На засіданні постійної комісії Київради з питань містобудування, архітектури та землекористування депутати підтримали рішення створити ландшафтний заказник “Осокорківські луки”, повідомила прес-служба Київської міськдержадміністрації.

Згідно з проектом рішення, ландшафтний заказник пропонується створити на південь від озера Тягле і вулиці Колекторної в Дарницькому районі Києва орієнтовною площею 148 га.

“Територія проектованого заказника розташована уздовж Дніпровського екологічного коридору, багатого рослинами і тваринами, занесеними до Червоної книги. Зазначу, що вказана ділянка – це землі комунальної власності столиці. Цим проектом рішення ми доручаємо КО “Київзеленбуд” забезпечити охорону і збереження об’єкта, а також вжити заходів щодо державної реєстрації права постійного користування земельною ділянкою заказника”, – розповів голова постійної комісії Київради з питань містобудування Олександр Міщенко.

Документ мають розглянути на одному з пленарних засідань Київради.

Нагадаємо, Investory News писали про будівництво метро до Троєщини. Тендер на розробку ТЕО відклали на тиждень.

Та про те, що народний депутат від БПП Максим Єфімов заявив, що його сім’я стала власником столичного конгресно-виставкового центру “Парковий”.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram