Новини
2 Липня 2019
888

У Києві обрали інвестора для проекту громадських прокатів “bike-sharing”

Орієнтовна вартість реалізації проекту зі створення мережі “bike sharing” становить близько 33 млн грн

У столиці обрали інвестора для впровадження мережі громадських прокатів “bike-sharing”, який обладнає 264 пунктів прокату із 2 тис. велосипедів у десяти районах міста. Про це повідомляє прес-служба Київської міської держадміністрації.

Переможцем стало товариство з обмеженою відповідальністю “Некстбайк Київ”.

“Переможець інвестиційного конкурсу зобов’язується створити мережу з 264 пунктів прокату із 2 тисяч велосипедів. Пункти прокату велосипедів мають бути розташовані в десяти районах столиці”, – зазначається у повідомленні.

Орієнтовна вартість реалізації проекту зі створення мережі “bike sharing” становить близько 33 млн грн, додали у КМДА.

За умовами конкурсу, велосипед повинен бути обладнаний:

– смарт-замком, який блокує механізм велосипеда та не дає можливості пересуватися на ньому без здійснення оплати, попереджаючи при цьому крадіжку;

– програмним забезпеченням, яке дає можливість здійснювати оплату послуг прокату та розблоковувати смарт-замок велосипеда;

– GPS-трекером, що відслідковує точне місцезнаходження велосипеда.

“Розміщення велосипедів буде вже стандартним для киян і гостей столиці – нанесення синьої розмітки на асфальті. Створення додаткових конструкцій не знадобиться”, – зазначили у прес-службі.

У мерії нагадали, що наразі в столиці 32 локації, на яких знаходяться 200 велосипедів. Цей сервіс користується популярністю у киян та гостей міста – за минулий рік ним скористалися майже 10 тисяч раз.

Нагадаємо, що сервіс “Bike sharing” від NextBike було запущено у Києві у серпні 2018 року.

“Bike sharing” – це система прокату, яка дає змогу орендувати велосипед на одній із автоматизованих станцій, а після поїздки повернути велосипед у будь-який пункт прокату, встановлений у цьому самому місті.

Також у Києві запустили сервіс з вимірювання якості повітря, також Київ увійшов до топ-15 міст світу із численними заторами на дорогах.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram