Новини
11 Червня 2019
1 060

Київ увійшов до топ-15 міст світу із численними заторами на дорогах

Перевантаженість українських доріг становить 46%

Фото: Maksym Kozlenko/Wikipedia

Столиця України посіла 13 позицію серед 15 світових міст, перевантажених автомобілями в 2018 році, йдеться в дослідженні аналітичної компанії TomTom.

Згідно з результатами дослідження, перевантаженість автомобілями в Києві становить 46%. Тобто водії в Києві витрачають на дорогу на 46% більше часу, ніж необхідно.


Найбільш розвантаженими київські дороги були 8 березня 2018 року. Тоді показник завантаженості міських доріг був на рівні 6%. Максимальна завантаженість була 1 березня – 107%.

За даними, найбільш тривалий час в пробках водії проводять в період з 8:00 до 9:00 і з 17:00 до 18:00. У ранковий час максимальна затримка становить 26 хв., а ввечері – 27 хв.

У цілому, порівнюючи з 2017-им, рівень завантаженості столичних доріг виріс на 2%.

Згідно із загальним рейтингом, найбільш низьке навантаження на дорогах в місті Хай-Поінт (штат Північна Кароліна, США).

На фото: Лос-Анджелес (США)

Найбільш завантаженими стали дороги Мумбаї (Індія) і Боготи (Колумбія) – завантаженість 65% і 63% відповідно.

Дослідження проводилося в 403 містах у 56 країнах світу на шести континентах.

Відсотки, зазначені в таблиці, — це додатковий час, який водії витрачають протягом року, щоб доїхати до місця призначення через затори.

Дослідники вимірювали базову тривалість поїздки в різний час. Після цього вони аналізували час в дорозі для кожного міста окремо. Цю інформацію порівняли з тією, яку зібрали в базу даних роком раніше.

Значення визначали за фактичними даними, які накопичували анонімно в спеціальних GPS-сервісах.

Як відомо, Київ та Львів увійшли в топ-10 міст Smart Locations of the Future 2019/20 за ефективністю інвестицій. Київ у цьому рейтингу посів п’яте місце, Львів – восьме.

Столиця України, серед понад тисячі міст світу, посіла 34 позицію у новому рейтингу стартап-екосистем від StartupBlink. Загалом Україна на 31 місці серед сотні країн світу. У Києві нарахували 321 стартап.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram