Новини
24 Березня 2020
1 095

Реорганізація ТриМоб: Мобільний оператор розпродає все обладнання

Ресурс залишиться тільки для Києва

Мобільний оператора ТриМоб виставить на аукціони непотрібне обладнання. Реорганізація повинна скоротити витрати на мережу і зменшити платежі за радіочастотний ресурс, повідомляє UBR.ua з посиланням на прес-службу “Укртелекому”, який володіє мобільним оператором.

У ТриМоб роблять ставку на віртуалізацію — близько 200 тис. абонентів оператора будуть знаходитися в національному роумінгу в мережі Vodafone. Потужності залишаться тільки для міста Києва.

В кінці 2019 р. перший 3G-оператор країни (з 2006 р. працював під ТМ Utel) повернув державі всі радіочастоти, залишивши за собою тільки столицю. У ТриМоб налічувалося понад 1,7 тис. базових станцій. З них залишилося 49 — у Києві.

Вилучене з виробничого процесу обладнання компанія демонтує та утилізує. “Цей процес буде тривати протягом першого півріччя поточного року. Частина демонтованого обладнання та інфраструктури буде реалізована на електронних торгах”, — повідомили в “Укртелекомі”.

ТриМоб — п’ятий за величиною мобільний оператор України. Він був створений у 2011 р. для поділу діяльності Укртелекому на мобільний та фіксований зв’язок. Контрольний пакет акцій Укртелекому належить групі СКМ Ріната Ахметова.

Нагадаємо, мобільні оператори Vodafone Україна, Київстар та lifecell, отримали дозвіл на дострокове впровадження технології 4G у діапазоні частот нижче 1 ГГц від Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації.

Як відомо, аерокосмічній компанії Lynk вдалося прийняти текстове повідомлення, відправлене з одного зі своїх супутників, на звичайний Android-смартфон. Для цього не знадобилося підключати додаткове обладнання.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram