Новини
18 Листопада 2021
601

Рада ухвалила за основу законопроєкт щодо виділення 3 мільярдів гривень на виплати вакцинованим

Рішення підтримали 285 народних депутатів за необхідних 226 голосів

Верховна Рада України (ВРУ) підтримала за основу законопроєкт із поправками до державного бюджету на 2021 рік щодо виділення 3 млрд грн на підтримку бізнесу у “червоних зонах”, які згодом можуть бути використані для виплати по 1 тис. грн вакцинованим громадянам.

Відповідне рішення підтримали на засіданні у четвер 285 народних депутатів за необхідних 226 голосів. Парламент також скоротив наполовину термін підготовки проєкту закону до другого читання.

Законопроєкт передбачає збільшення дохідної частини бюджету на 3 млрд грн — до 1,15 трлн грн, зокрема дохідної частини загального фонду держбюджету (до 1,024 трлн грн). Депутати, зокрема, пропонують збільшити очікування від ПДВ у поточному році на 1,9 млрд грн, а також на 975 млн грн — від податку на прибуток підприємств.

У редакції до першого читання законопроєкт передбачає витрачання даних коштів на соціальну підтримку застрахованих осіб за умов карантинних обмежень та тимчасової зупинки роботи суб’єктів господарювання, а також стимулювання суб’єктів господарювання та найманих працівників до вакцинації. Проте, за словами члена бюджетного комітету парламенту Лесі Забуранної (“Слуга народу”), до другого читання законопроєкт буде доопрацьовано, пише УНІАН.

Як писали раніше Investory News, виплата анонсованої президентом 1 тис. грн для вакцинованих громадян України здійснюватиметься із загального фонду державного бюджету. Програма діятиме наприкінці 2021 року та у першій половині 2022 року. Докладінше про виплати — за посиланням.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram