Новини
22 Грудня 2021
667

Українці подали заявок на отримання тисячі за вакцинацію на 4,5 мільярда гривень

В бюджеті передбачено 8 мільярдів на ці цілі

Українці подали заявок на отримання 1 тис. грн у межах програми “єПідтримка” на 4,5 млрд грн, повідомила перший віцепрем’єр-міністр — міністр економіки Юлія Свириденко.

“На сьогодні 5,5 млн українців відкрили відповідні картки в банках, 4,5 млн — подали заявки в “Дії”. Понад 2,3 млн українців уже отримали виплату в 1 тис. грн, понад 200 млн грн уже витрачено”, — розповіла вона на пресбрифінгу в Києві в середу, пише Інтерфакс-Україна.

За словами Свириденко, в бюджеті передбачено 8 млрд грн на ці цілі. Наступного року планується модифікація, розширення програми.

Заявки в онлайн-режимі українці зможуть подавати з другого-третього кварталу 2022 року.

Своєю чергою міністр цифрової трансформації Михайло Федоров уточнив: “Системно книжки (за сумою використання таких виплат — Ред.) на першому місці”.

Він зазначив, що наразі до програми “єПідтримка” приєднано шість банків: А-Банк, ПриватБанк, Укргазбанк, Ощадбанк, monobank, Альфа-Банк. Ще 13 банків у процесі підключення.

Як відомо, раніше Офіс президента анонсував можливість витрачання цих коштів на купівлю ліків для людей віком від 60 років.

“Точно можна буде використати 1 тис. грн у фізичних аптеках, щодо онлайн-аптек ще працюємо. Є технічні нюанси з банками”, — прокоментував Федоров.

Нагадаємо, наразі українці найбільше витрачають кошти “єПідтримки” на кіно, книги та театри.

Раніше Investory News підготували необхідну інформацію, як отримати тисячу за вакцинацію та куди її можна витратити. Докладніше — за посиланням.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram