Новини
19 Серпня 2019
1 117

R.I.P.: Помер засновник мережі магазинів Jysk Ларс Ларсен

Бізнес перейшов до його сина Якоба Брунсборга

Сьогодні вранці, 19 серпня, на 71-році життя помер Ларс Ларсен, данський бізнесмен та засновник компаніі Jysk, яка займається товарами для дому. Про це повідомила компанія Jysk Ukraine на своїй сторінці в Facebook.

“Ларс Ларсен, або “Tradesman”, як його називали колеги, пішов із життя у своєму будинку поблизу Сількеборга (Данія)”, — йдеться у повідомленні.

У Ларсена залишилися дружина Крістіна, двоє дітей та чотири онуки.

Він почав свій бізнес в 1979 р., відкривши магазин меблів та постільних речей Jysk Sengetøjslager в данському місті Орхус. За наступні 40 років Jysk перетворився на найбільшого меблевого ритейлера Данії. На сьогодні, за даними Bloomberg, в 52 країнах світу працюють понад 2,8 тис. магазинів Jysk. За підсумками 2017-2018 фінансового року виручка компанії склала €3,58 млрд.

Крім Jysk до складу групи Lars Larsen Group входить ряд компаній, що працюють в різних секторах економіки Данії – від мережі суші-ресторанів LETZ Sushi до виробника приладдя для гольфу Backtee. Сукупна виручка групи Lars Larsen Group за підсумками 2017-2018 фінансового року склала €4,25 млрд.

У червні Ларсен покинув пост голови правління свого холдингу у зв’язку з тим, що у нього діагностували рак печінки. Наступником бізнесмена став його син Якоб Брунсборг.

Нагадаємо, в ТРЦ Dream Town після реконструкції в спортивний хаб планувалось відкрити ряд магазинів, серед яких був запланований і Jysk.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram