Новини
5 Квітня 2021
799

Президент України підпише в Катарі низку інвестиційних договорів

Серед іншого планується підписання документів про взаємне визнання свідоцтв моряка та водійських посвідчень

Президент України Володимир Зеленський підпише під час візиту в Катар низку комерційно-інвестиційних домовленостей щодо розширення інвестиційного співробітництва між двома країнами, повідомляє пресслужба глави держави.

“Буде підписано низку комерційно-інвестиційних домовленостей щодо розширення інвестиційного співробітництва між двома країнами. Протягом декількох років обидві сторони активно працювали над цими важливими документами. Це складна і наполеглива робота, за яку я вдячний причетним експертам профільних міністерств та установ України й Катару”, — зазначив він.

Крім того, президент України має намір підписати “цілий пакет двосторонніх документів щодо поглиблення співробітництва у правовій галузі та галузі безпеки, щодо продовольчої безпеки, енергетики, молоді та спорту, охорони здоров’я”.

Також планується підписання документів про взаємне визнання свідоцтв моряка та водійських посвідчень.

“Україна розглядає Катар як одного з ключових партнерів у регіоні Затоки та Арабському світі в цілому. Зараз ми працюємо над збільшенням обсягів економічного співробітництва та розширюємо взаємодію між нашими країнами у всіх галузях, що становлять взаємний інтерес”, — резюмував Зеленський.

Як повідомляється, під час візиту Зеленського супроводжує численна делегація високого рівня в складі міністрів внутрішніх справ, енергетики та аграрної політики, низки керівників державних установ і організацій, зокрема в галузі інфраструктури та військово-технічного співробітництва.

В інтерв’ю катарським ЗМІ Володимир Зеленський заявив, що у 2020 році двосторонній товарообіг між Україною та Катаром зріс удвічі, всупереч поширенню пандемії коронавірусу.

“Торговельно-економічне співробітництво — основа наших відносин з Катаром. Приємно, що двосторонній товарообіг за результатами такого складного, пандемічного 2020 року досяг високих показників — майже $150 млн. Це вдвічі більше, ніж, наприклад, 2018 року. Цьогоріч динаміка товарообігу між нашими країнами ще й збільшилася”, — розповів президент.

Серед прикладів можливостей двостороннього економічного зростання Зеленський зазначив концесію катарською компанією “QTerminals” українського порту “Ольвія”, а також реалізація внутрішньоукраїнських національних програм для залучення іноземних інвесторів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram