Новини
9 Липня 2019
784

Право на пораду: Фінансових консультантів будуть ліцензувати

Через активний розвиток цифрових послуг, держава хоче контролювати учасників ринку, що працюють з фізичними особами

В Україні з’явився новий вид діяльності – фінансове консультування. Наразі напрям розвивається завдяки стимуляції інфраструктури системи, внаслідок продажу складних фінансових інструментів, повідомляє Фінансовий клуб.

Як зазначив Григорій Овчаренко, директор та керівник підрозділу з управління локальними активами ICU, сегмент цифрових послуг розвивається швидкими темпами. “Тому й з’являються компанії, основною діяльністю яких є фінансове консультування. Цей напрям наразі переживай пік розквіту”, – упевнений він.

Експерт додав, що Нацкомісія з цінних паперів та фондового ринку вже вивчала можливість ліцензування такої діяльності, “але чиновники поки не визначилися”.

“Загалом розвиток цифрових послуг підштовхуватиме до проникнення різних фінансових інструментів. У нас також є мобільний додаток з продажу ОВДП, який ми збираємося видати на-гора в найближчій перспективі”, – зазначив Григорій Овчаренко.

Нагадаємо, НКЦПФР запровадила нову систему фінансової звітності. Так, з 18 червня 2019 року розпочала функціонувати Система фінансової звітності (СФЗ) у форматі XBRL. У комісії анонсували запуск відповідного програмного комплексу та спеціалізованого веб-сайту frs.gov.ua, на якому розміщуватиметься базова інформація для користувачів СФЗ.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram