Новини
24 Травня 2021
706

Нацкомісія вперше допустила до обігу іноземні облігації в електронному вигляді

На українському ринку капіталу наразі 35 цінних паперів іноземних емітентів

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) ухвалила рішення щодо допуску іноземних облігацій EuroholdBulgaria AD до обігу на території України. Вперше процедура пройшла повністю в електронному вигляді, йдеться у повідомленні пресслужби НКЦПФР.

“Вперше Комісією було прийнято рішення щодо надання адміністративної послуги виключно в електронному вигляді без надання паперових документів регулятору. Усі необхідні документи були подані офіційним каналом зв’язку в електронному вигляді з накладанням електронного цифрового підпису заявника”, — йдеться у повідомленні.

Загалом комісія провела всі необхідні процедури, пов’язані з наданням послуги, за два тижні. Всього до обігу на українському ринку капіталу допущено 35 цінних паперів іноземних емітентів.

Нагадаємо, на початку квітня НКЦПФР допустила до обігу в Україні єврооблігації Румунії з погашенням у січні 2024 року й поточною прибутковістю близько 0,8%.

Раніше Investory News писали, що у травні 2019 року іноземні інвестори отримали дозвіл на купівлю українських цінних паперів. Тоді Україна приєдналася до системи міжнародного депозитарію Clearstream.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram