Новини
14 Серпня 2019
831

Плюс один: Smithfield вироблятиме штучне м’ясо

Компанія запустить лінію псевдом’яса на рослинній основі під брендом Pure Farmland

На ринку штучного м’яса з’явився ще один гравець – найбільший світовий виробник свинини, американська компанія Smithfield Foods оголосила про запуск лінії псевдом’яса на рослинній основі. Нові продукти виходитимуть під брендом Pure Farmland, будуть доступними у відділах свіжих та охолоджених продуктів роздрібних магазинів США вже в середині вересня, повідомляє Euromeatnews.

Зазначається, що вегетаріанська лінійка представлена ​​8 товарами: різноманітними пиріжками для сніданку, фрикадельками, котлетами, білковими закусками, гамбургерами тощо. “Основою продуктів від Pure Farmland є соя. Всі продукти виготовлені з додаванням натуральних ароматизаторів, містять глютен і молочні продукти, і є хорошим джерелом білка”, – запевняють у компанії.

І зазначають, що продукція Pure Farmland підійде людям, які дотримуються флекситаріанської дієти: намагаються мінімізувати споживання м’яса, але повністю не відмовляються від продуктів тваринного походження.

Крім того, нещодавно компанія Impossible Foods, яка виробляє бургери з котлетою зі штучного м’яса на рослинній основі, уклала угоду з мережею ресторанів швидкого харчування Burger King на постачання штучного м’яса для бургерів в заклади на території США, пише Engadget.

Так, з 8 серпня Burger King  додав до свого меню по всій країні Impossible Whopper, що зроблений за допомогою рослинного пиріжка, і як заявлено в рекламі – з 0% м’яса. “Щоб привернути увагу до нового продукту, до 1 вересня його доставлятимуть клієнтам додому безкоштовно”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, про тестове постачання штучного м’яса на рослинній основі нещодавно домовився з мережею ресторанів Subway американський стартап Beyond Meat. Із замінника м’яса робитимуть фрикадельки для сандвіча Beyond Meatball Marinara.

На початку вересня Білл Гейтс представив свій список 10 проривних технологій майбутнього, які, ймовірно, вплинуть на подальший розвиток суспільства. Серед них – штучне м’ясо, яке допоможе прогодувати населення планети, яке швидко зростає, та різко скоротити викиди парникових газів. До 2050 р. людство споживатиме на 70% більше м’яса, ніж у 2005 році. Технології виробництва штучного м’яса – одне з найкращих рішень, як прогодувати всіх, уникаючи екстенсивного зростання індустрії розведення худоби, який призводить до вирубки лісів, забруднення води та парникового ефекту.

Крім того, Білл Гейтс разом з актором Леонардо ДіКапріо та найбільшим у США виробником м’яса Tyson Foods вклали кошти у виробника штучного м’яса Beyond Meat. Наразі загальна сума фінансування становить $122 млн.

Загалом, згідно з останніми прогнозами, опублікованими Організацією економічного співробітництва та розвитку та Сільськогосподарською та продовольчою організацією ООН протягом наступних 10 років очікується зростання світового виробництва м’яса на 13%. Найбільш помітно зростання попиту на їжу (зокрема, і м’ясо) спостерігатиметься в регіонах з високим приростом населення, таких як Африка, Азія, Близький Схід.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram