Новини
19 Липня 2019
731

PepsiCo купує південноафриканську Pioneer Foods за $1,7 млрд

Американська компанія розширює присутність на континенті та планує збільшити там виробництво й збут

Один із найбільших у світі виробників безалкогольних напоїв PepsiCo Inc. оголосив, що купує за $1,7 млрд південноафриканську Pioneer Foods Group Ltd, що займається виробництвом, дистрибуцією, маркетингом і продажем різноманітних харчових продуктів, напоїв і супутніх товарів, про це йдеться у прес-релізі компанії.

“Така угода дозволить PepsiCo розширити присутність в країнах Африки, розташованих на південь від Сахари, підвищуючи її можливості в області виробництва та збуту”, – зазначається у повідомленні.

Додається, що PepsiCo запропонувала заплатити по $7,94 за кожну звичайну акцію Pioneer Foods, що відповідає премії в розмірі 56% до 30-денної середньозваженої ціни до появи в понеділок інформації щодо підготовки угоди.

Як зазначив Рамон Лагуарта, голова ради директорів і гендиректор PepsiCo, компанія прагне прискорити зростання на ключових ринках по всьому світу й стати лідером з виробництва зручних харчових продуктів і напоїв.

“Ми раді заради цього об’єднатися з Pioneer Foods – однією з провідних компаній Південної Африки, яка займається виробництвом напоїв”, – підкресли він. І додав, що ця угода – важлива частина стратегії PepsiCo з розширення не тільки в Південній Африці, але і в країнах Африки, що знаходяться на південь від Сахари.

Офіційне закриття угоди залежить від отримання дозволу регулюючих органів та голосування акціонерів Pioneer Foods і планується на 2020 рік.

А тим часом в Україні минулого року продажі соків і соковмісних напоїв у грошовому вираженні збільшились на 26,5%, у порівнянні з 2017 роком. Найбільшим попитом серед покупців національних мереж серед соків і соковмісних напоїв користувалися “Нектар” і “Сік”, на які за перші 10 місяців у 2018 році доводилося майже 98% всіх продажів аналізованої товарної категорії.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram