Новини
6 Вересня 2023
349

Назвали країну з найвищим рівнем обізнаності про криптовалюти

Через постійну девальвацію місцевої валюти громадяни цієї країни зберігають заощадження у токенах

Аналітична компанія ConsenSys опублікувала свіже дослідження, де повідомила, що Нігерія є країною з найвищим рівнем обізнаності про криптовалюти у світі.

Тож, 99% респондентів-нігерійців заявили, що знають про криптовалюти, 70% розуміють технологію блокчейн, а 90% готові інвестувати у цифрові активи.

Такі країни, як Нігерія та ПАР, розглядають криптовалюти як шлях до високих фінансових можливостей та економічної стабільності.

Зацікавленість Нігерії до цифрових активів підтверджує й аналітика Google Trends. Згідно з підрахунками експертів, понад 50% дорослих жителів країни щомісячно інвестують у цифрові активи. Багато громадян Нігерії надають перевагу зберіганню заощаджень у токенах, а не у фіатній валюті — все через постійну девальвацію нігерійської найри.

До купівлі криптовалюти нігерійців заохочує влада країни, яка просуває політичну кампанію “Нігерія без готівки”, таким чином уряд прагне збільшити використання eNaira — цифрової валюти Центрального банку (CBDC).

ЦБ Нігерії ще 6 грудня видав директиву для фінансових компаній, де зазначається, що фізичні та юридичні особи тепер можуть знімати з банкоматів всього $45 на день і $225 на тиждень.

Думки щодо доцільності та причин використання цифрових активів у Нігерії відрізняються. Влада вважає, що пропагуючи політику “безготівкових платежів”, вдасться зміцнити державну платіжну систему.

Деякі учасники біткойн-спільноти країни, навпаки, звинувачують державу у бездіяльності: “У Нігерії масово поширюється BTC, оскільки уряд країни взагалі не допомагає громадянам, а молодь шукає будь-який можливий спосіб заробити та зберегти свої гроші”.

Щодо державної криптовалюти eNaira, показники її впровадження були низькими з моменту запуску — від 25 жовтня 2021 року. Центральний банк країни намагався переконати нігерійців не нехтувати CBDC, оскільки національний цифровий актив використовували менше ніж 0,5% населення. Згідно з даними трекера CBDC американського аналітичного центру Atlantic Council, Нігерія є однією з 11 країн світу, які ввели CBDC у свою економіку.

Як писали раніше Investory News, наступним великим світовим криптохабом стане ОАЕ. Криптобіржа Binance розглядає Емірати як один із пріоритетних напрямків для розвитку.  бізнесу. Подробиці читайте за посиланням

Нагадаємо, за рік зайнятість у криптовалютному секторі скоротилася на 10% — з 210 тис. до 190 тис. співробітників.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram