Соцмережі
8 Жовтня 2019
779

Олексій Дорошенко: Українці хочуть 11 тис. грн пенсії

Лише 8% українців вважають, що їм достатньо тієї пенсії або соціальних виплат, які є сьогодні

Кожен уряд звертається до українців з призивом отримувати легальну заробітну плату, щоб мати достойну пенсію. Але дослідження Research & Branding Group , яке було проведено у вересні, показало, що на це не варто розраховувати. Лише 7% наших громадян розраховують, що зможуть жити на державну пенсію. А це означає, що лише вони готові отримувати зарплату зі сплатою всіх податків сьогодні, щоб сподіватися на Пенсійний фонд завтра. Тому вихід єдиний – зменшення навантаження на фонд заробітної плати та перехід до накопичувальної пенсійної системи.
У цілому лише 8% опитуваних відповіли, що їм достатньо тієї пенсії або соціальних виплат, які є сьогодні. При цьому найменше задоволених живе на Півдні країни. Тут лише 3% сказали “так”. А найбільше тих, кому вистачає грошей, живе на Сході. Поясненням цього є велика різниця між регіонами в розмірі пенсій, які є найбільшими як раз у східних областях нашої країни та столиці.
В побажанні розміру пенсій відповіді були відмінними: хтось бажав отримувати 1,5 тис. грн, а хтось заявив про 50 тис. грн. Але середня пенсія, яку хотіли б отримувати українці – 11041 грн. При цьому чоловіки заявляли про 11,9 тис. грн, а жінки – про 10,4 тис. грн. На Сході є бажання отримувати 13,6 тис. грн, а на Півдні – 9,5 тис. грн. Захід та Центр України називали цифри в 10,5 тис. і 10,6 тис. грн відповідно.
І досить цікаво було почути людей щодо того, що вони планують робити, аби їм вистачало грошей. Працювати на пенсії хоче 38% українців, жити за рахунок дітей – 11%, мати накопичувальну пенсію – 8%, здавати нерухомість в оренду – 5%, за рахунок власного бізнесу – 3%, продавати продукти власного виробництва – 2%, очікувати підвищення пенсії – лише 1%. Але 42% людей не знають відповіді на це питання. Біля 40% опитуваних будь-якого віку, від 18 і до 60+, не знають що робити з пенсією. При цьому саме люди передпенсійного віку, із 50 до 59 років, мають найбільше бажання працювати після виходу на офіційну пенсію. Таких аж 51%.
Раніше ми писали про те, що за опитуванням Research & Branding Group українці вважають за необхідне мати середню зарплату в країні в 19275 грн. Саме вона дозволить працювати в Україні і не виїжджати на заробітки за кордон. Тому новому Уряду можна взяти ці показники за основу. А R&B Group велика подяка за постійну співпрацю.

 

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram