Соцмережі
10 Травня 2019
552

Олександр Власов: За два роки бізнес отримав 282 млрд грн ПДВ

У квітні виповнилося два роки, як запрацював Електронний реєстр автоматичного відшкодування ПДВ

Спільними зусиллями Уряду та парламенту процес повернення бюджетних коштів платникам з найбільш корумпованого став максимально прозорим!
Будь-яка компанія має змогу відслідковувати весь процес відшкодування: від подання заявки до отримання коштів. Більше того, громадськість та журналісти мають можливість контролю.
Отже, за два роки бізнес в такому режимі отримав 282 млрд грн ПДВ! Прозоро, вчасно і в більшості випадків протягом місяця!
Тільки за чотири місяці 2019 року – 57,2 млрд грн, що на 13,6 млрд грн більше, ніж торік. Зокрема, у квітні відшкодовано 11,8 млрд грн. Тут теж є позитивна динаміка: плюс майже 2 млрд грн у порівнянні з квітнем 2018 року.
Зростає і середньомісячна сума повернення ПДВ. У 2019 році вона склала 14,3 млрд грн. Протягом 2018 року сума середньомісячного відшкодування ПДВ становила 11 млрд грн.
Режим автоматичного повернення податку – це дійсно велика перемога і одна з найбільш реформ у податковій сфері. Бізнес отримав можливість оперативно поповнювати свої обігові кошти і декларувати прибуток замість збитків.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

 

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram