Новини
6 Квітня 2022
467

Володимир Зеленський підписав закон про скасування мит і ПДВ на імпорт

Відповідний документ набув чинності 5 квітня

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон України “Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо вдосконалення законодавства на період дії воєнного стану” №2142-IX (у Раді зареєстровано за номером 7190) про пільговий імпорт у період війни.

5 квітня закон опубліковано у виданні “Голос України” та набув чинності.

Згідно з документом, імпорт товарів в Україну звільнено від ввізного мита та ПДВ (податок на додану вартість — ред.) для платників єдиного податку першої-третьої груп, які сплачують податок за ставкою 2% від обороту, а також встановлено спрощену форму митного оформлення транспорту.

Повністю також звільнений від податків імпорт транспортних засобів громадянами, фізособами-підприємцями та підприємствами, що працюють за спрощеною системою оподаткування.

Крім того, за 2021-й і 2022 рік податкові (звітні) роки не нараховується і не сплачується податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, за об’єкти житлової нерухомості, зокрема їх частки, на територіях, де ведуться активні бойові дії або які тимчасово окуповані збройними формуваннями рф.

Закон містить уточнення до вже ухваленого нещодавно закону №2120 про податкові пільги на час воєнного стану.

Зокрема, перехід на спрощену третю групу єдиного податку 2% провадиться вже з наступного дня після подання заяви, а не з наступного місяця.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram