Новини
2 Жовтня 2019
834

Масштабна угода: Ford і Mahindra створили спільне підприємство в Індії

Інвестиції в СП складуть $275 млн. Новий альянс повинен допомогти автогігантам наростити продажі в регіоні

Фото: Bloomberg

Американський автоконцерн Ford та індійський промисловий конгломерат Mahindra оголосили про створення спільного підприємства в Індії, яке розроблятиме, продаватиме й поширюватиме автомобілі марки Ford в Індії та автомобілі марки Ford і Mahindra на зростаючих ринках, про це йдеться в офіційному повідомленні компанії Ford.

Зазначається, що Mahindra належатиме 51% контрольного пакета, а Ford – 49%. “При цьому Ford передасть свої індійські операції спільному підприємству, включаючи його персонал і заводи в Ченнаї та Сананді”, – йдеться у повідомленні.

Додається, що Ford збереже роботу заводу з виробництва двигунів Ford в місті Сананд, а також підрозділи Global Business Services, Ford Credit і Ford Smart Mobility.

Спільне підприємство є наступним кроком в умовах стратегічного альянсу, укладеному між Ford і Mahindra у вересні 2017 року. “І, як очікується, почне функціонувати до середини 2020 року за умови схвалення регулюючими органами”, – розповіли у компанії.

Як повідомляє AutoTimesNews, інвестиції в СП складуть $275 млн. Новий альянс повинен допомогти автогігантам наростити продажі в регіоні.

Як зазначив Ананд Махіндра, голова Mahindra Group, серед основних переваг об’єднання – досвід Mahindra в проектуванні, орієнтованому на цінність та його успішна модель роботи. А також технічні знання Ford, глобальне охоплення та доступ до технологій майбутнього.

“Все це є потужною запорукою успіху. По суті, партнерство ґрунтуватиметься на спільних цінностях обох компаній, які зосереджені на турботі про наших клієнтів і партнерів”, – підкреслив він.

У компанії також наголосили, що одним із напрямків діяльності спільного підприємства стануть електромобілі. “Ford і Mahindra співпрацюватимуть в розробці таких транспортних засобів для підтримки зростання сталої мобільності на ринках, що розвиваються”, – йдеться у повідомленні.

Як зазначає видання CNN, створення СП між Ford і Mahindra відбулося на фоні жорсткої конкуренції з боку інших виробників. Так, за підсумками серпня частка Ford у всіх автопродажах в Індії склала лише 3%, а Mahindra – 7%, тоді як в індійсько-японського СП Maruti Suzuki – 47%.

Нагадаємо, серед інших амбітних планів Ford – зробити аналогічну електричну автівку і випустити її на ринок в той самий час, що і Tesla Model Y – тобто в другій половині 2020-го.

А ще на початку квітня Ford представила в Амстердамі версію нового середньорозмірного SUV Kuga Plug-In Hybrid, що являє собою модель Ford з найвищим рівнем електрифікації за всю історію марки.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram