Новини
21 Березня 2019
951

Тримайте коней: Ford планує зробити аналог Tesla Model Y

Компанія офіційно підтвердила інвестиції $850 млн у реконструкцію заводу Ford Flat Rock в Мічигані

Фото: Ford

Протягом презентації електричного кросовера Tesla Model Y на офіційному акаунті Ford в Twitter з’явилася незвичайний пост: “Тримайте своїх коней”. Згодом з’ясувалося, що це необхідно розуміти як обіцянку зробити аналогічну електричну автівку і випустити її на ринок в той же час, що і Tesla Model Y – тобто в другій половині 2020-го, пише видання Electreck.

В минулому році Ford заявив, що готує власний електричний кросовер. Йдеться про абсолютно нову модель на платформі типу “скейтборд” – з батареєю і електроприводами. Поки про неї відомо небагато: це буде кросовер, що нагадує за стилістикою купе Ford Mustang. Орієнтовний запас ходу – понад 480 км.

Цього тижня компанія офіційно підтвердила плани інвестувати $850 млн у реконструкцію заводу Ford Flat Rock в Мічигані, щоб переобладнати його під випуск електромобілів. Інвестиції в завод також будуть спрямовані на виробництво автомобіля Mustang наступного покоління. Ця інвестиція стане частиною довгострокової програми Ford з виробництва електромобілів.

Всього на сегмент електрокарів автомобілебудівна компанія планує витратити понад $11 млрд, що будуть спрямовані на розробку і виробництво 16 електромобілів, щоб поповнити портфель 40 електрокарів до 2022-го.

Як зазначає видання, Ford досі не оголосив назву свого електричного кросовера. Ходять чутки про Model E – як троллінг Ілона Маска. Свого часу Маск хотів привласнити це ім’я для третьої моделі Tesla, щоб всі літери шикувалися в слово S E X Y. Однак виявилося, що ім’я Model E ще з середини ХХ ст. належить концерну Ford.

Нагадаємо, Ілон Маск презентував нову модель Tesla Model Y, що з’явиться у продажу восени 2020-го за ціною $39-60 тис.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram